Lifestyle afvalprogramma weer van start

ERMELO - Het plotselinge overlijden van de plaatselijke ondernemer Olav Pranger begin 2023, kwam voor velen als een grote schok. Hij was oprichter en eigenaar van de Get Healthy sportscholen in Harderwijk en Ermelo en tevens bedenker van het baanbrekende afvalprogramma Lifestyle Change, dat hij heeft ontwikkeld nadat hij zelf 20 kilo afgevallen was. Met zijn sportscholen en zijn inspirerende Lifestyle Change programma heeft hij vele levens aangeraakt en veranderd. Door het plotselinge wegvallen van deze ondernemer stond zijn collega voeding en mindset coach Gerda Hilgenkamp voor de moeilijke keuze om het Lifestyle Change programma te stoppen of voort te zetten.

Hilgenkamp werkte met passie samen met de bekende Ermelose ondernemer aan het ontwikkelen van het Lifestyle Change programma gewerkt. Dat programma is er op gericht om mensen te begeleiden naar een gezondere en houdbare levensstijl. Naast de online bijeenkomsten bestaat het programma ook uit fysieke bijeenkomsten welke door locale bewegingscoaches, veelal ervaringsdeskundigen, gegeven worden. ,,Voor de online-editie die op 6 februari gestart is, hadden zich al weer zo’n zestig mensen aangemeld om aan een gezondere en fittere toekomst met een blijvend resultaat te werken. Maar door het tragische overlijden van Olav dreigde het programma vroegtijdig stil te vallen,"vertelt Gerda Hilgenkamp. Door de vele steunbetuigingen en de enorme hulp van collega’s en bewegingscoaches, heeft ze, na de uitvaart van Olav Pranger, de draad weer opgepakt. Het programma werd met één week vertraging alsnog volledig uitgevoerd. Met ook nu weer prachtige resultaten als beloning voor de deelnemers. De laatste training werd live gegeven in Ermelo en vanuit verschillende plaatsen in Nederland kwamen deelnemers om samen deze acht weken op een bijzondere manier af te sluiten.

Emotioneel beladen

Hilgenkamp: ,,Die acht weken waren intens en emotioneel beladen. Het gemis van Olav was diep voelbaar, niet alleen bij ons als team, maar ook bij degenen die hij had aangeraakt met zijn warme persoonlijkheid en deskundige begeleiding." Het Lifestyle Change programma, dat een verlies van 6-12 kilo belooft in slechts acht weken, is opgebouwd rond drie belangrijke pijlers: beweging, voeding en mindset. Wat ooit begon als een persoonlijke missie van Olav, groeide uit tot een gemeenschap van bewegingscoaches die veelal ooit zelf deelnamen aan Lifestyle Change en nu anderen inspireren. Het is geen tijdelijke oplossing of dieet. Hilgenkamp: ,,Het is een bewuste reis naar een gezondere versie van jezelf, met nadruk op een blijvende mindsetverandering en nieuwe gewoonten. Tijdens het traject krijgen de deelnemers begrip van waarom we eten wat we eten en hoe we positieve keuzes kunnen maken voor een levenslange gezondheid. In het hart van Lifestyle Change ligt het geloof dat bewustwording de basis is van verandering. Met persoonlijke ondersteuning, de steun van gelijkgestemden en een uitgebreid programma, wordt de vicieuze cirkel van gewichtstoename doorbroken en wordt een blijvend resultaat mogelijk gemaakt. Hoewel Olav Pranger fysiek niet meer bij ons is, leeft zijn gedachtengoed voort in het Lifestyle Change afvalprogramma." Lifestyle Change gaat op 4 september aanstaande weer van start. Het afvalprogramma start in ieder geval online en bij voldoende aanmeldingen tevens op vijf verschillende buitenlocaties. www.lcnederland.nl