Ontspannende massages waardoor pijn vermindert

ERMELO - Dinsdag opent Noi Ritter haar Thai Massage aan de Kerklaan 10c in Ermelo. Deze, van oorsprong Thaise vrouw, is ondernemend en heeft de afgelopen jaren een  klantenkring opgebouwd met een praktijk aan huis. Vanwege de groeiende vraag heeft ze besloten een praktijk te openen in het dorp. ,,Mijn klanten komen vooral via mond-tot-mondreclame bij mij terecht," vertelt de ondernemer.

Ruim 15 jaar geleden kwam Noi Ritter Chomthip naar Nederland voor de liefde. Haar man, Tauvic Ritter, bezocht meermalen Thailand en gaf tijdens een cultuurreis Engelse les op een school. Daar ontmoette hij Noi. ,,Ik zag hoe ze in haar werk (winkelmanager) met mensen omging en leerde haar steeds beter kennen," vertelt hij. Het ondernemerschap zat er dus al in. In Nederland moest ze eerst de taal leren. Tegelijkertijd werkte ze in De Heerlickheijd van Ermelo en De Zwaluwhoeve als schoonmaakster. ,,Maar ik wilde me verdiepen in het geven van massages en vond een werkervaringsplaats in Amsterdam," vertelt Noi Ritter. Nu de vraag naar massages groeit, heeft ze besloten de stap te maken om uit te breiden en een locatie te huren. In haar nieuwe praktijk kan ze ook meer massage-opties aanbieden. Ze benadrukt wel dat het niet gaat om erotische massages.

Ontspannende massage

Thai Massage Ermelo richt zich op het geven van ontspannende massages waardoor pijn en stress verminderen. ,,Je moet het vergelijken met sportmassages, maar dan vanuit mijn cultuur." Masseren is in Thailand een onderdeel van het dagelijks leven. Het word niet gezien als een luxe maar als een effectieve methode om spierpijn te verhelpen. Ze weet dan ook precies waar de drukpunten zitten. Het werk is lichamelijk best zwaar, maar voor Noi ook erg leuk om te doen. ,,Het is mooi als klanten erdoor geholpen zijn en blij weggaan!" Haar praktijk straalt rust uit. ,,De sfeer moet goed zijn, mensen moeten zich goed kunnen ontspannen." Noi Ritter werkt bij Thai Massage Ermelo samen met drie collega's. Ze hebben allemaal hun eigen werkwijze. Zo kan men er bijvoorbeeld ook terecht voor Tok Sen, waarbij gebruik wordt gemaakt van een houten hamer en een wig. 

Op dinsdag 31 oktober opent de praktijk en staat er voor iedereen thee en lotuskoek klaar. Ook worden er loempia's gebakken. Het adres is Kerklaan 10c in Ermelo. Meer info: klik hier.