Ermeloërs zien in Anastasius droom uitkomen

ERMELO/ GARDEREN – Sinds kort zijn Gerben Vastenhoud en Ellen Drost de nieuwe uitbaters van brasserie ’t Genot van Garderen. Vastenhoud en Drost nemen dit restaurant in een authentieke villa ‘Anastasius’ over.

De Ermelose jonge ondernemer nam ruim twee jaar geleden Bruijn Café over van Gert de Bruijn. ,,Ik werkte al een aantal jaren bij Bruijn Café en had al eerder laten weten interesse te hebben om deze horeca gelegenheid over te nemen. Gelukkig kreeg ik in 2021 ook echt die kans.” Naast het café is Vastenhoud ook regelmatig bezig met het organiseren van evenementen. ,,Hij maakt enorm lange dagen,” onderschrijft zijn vriendin Ellen Drost.
Ook Drost heeft horeca-ervaring, maar het starten van een eigen brasserie is geheel nieuw. ,,Het lijkt me heel leuk om mensen te ontvangen voor een kopje koffie of om een hapje te eten.” Samen droomden ze al langer van een eigen restaurant. ,,Maar Ermelo en Harderwijk hebben al een groot aantal leuke eetgelegenheden. Daarom zijn we verder gaan kijken en kwamen we in Garderen,” aldus Vastenhoud. Daar wil het stel een eigen touch geven aan het witte gebouw, een pand met historie.

Historie

Ruim een eeuw oud is de Garderense villa. Het gebouw werd in 1933 een pension wat uitgroeide tot een eenvoudig familiehotel en restaurant. Dit hotel sloot haar deuren vlak voor de eeuwwisseling. Daarna kwam het echtpaar Gerard en Ariea ten Hulscher die er haar deurbeslagfirma Ten Hulscher bv vestigde. Pas in mei 2019 kreeg het pand haar horecafunctie terug. En zeer binnenkort zullen de deuren openen van brasserie ’t Genot van Garderen. Sfeer en kwaliteit, dat willen Vastenhoud en Drost bieden. Ze zijn blij dat de kok hen de eerste maanden op weg zal helpen. ,,Natuurlijk zijn we nog op zoek naar personeel.” Maar de basis staat. Naast het sfeervolle restaurant willen de ondernemers ook bij mooi weer de buitenruimte benutten. ,,Bijvoorbeeld live cooking met een Green Egg,” vertelt Drost. Zij zal met name het gezicht van de brasserie worden. Vastenhoud heeft de focus met name op Bruijn Café. ,,Ik heb gezegd dat ik dit tien jaar zal doen,” vertelt hij. ,,En die ga ik ook vol maken. We zijn nu nog jong, dan gaat dat prima. Ik maak hier lange dagen.” Maar er komt een moment dat de twee hun toekomst vinden in het restaurant. Met de start van de brasserie sorteren ze voor op de toekomst.