Hertenkamp aan de Varenlaan krijgt uitbreiding

ERMELO – Vanmiddag werd een nieuw kippenhok in het hertenkamp aan de Varenlaan officieel geopend. De opening was in aanwezigheid van de mannen van de Bosgroep Drie, die het hok gemaakt heeft, en een afvaardiging van de gemeente Ermelo.

Het kippenhok, met daarin enkele kippen en fazanten is afgelopen half jaar gemaakt door de Bosgroep Drie als onderdeel van een project om het hertenkamp wat te ‘upgraden’. ,,De fazanten komen van de voormalige dierenweide van Veldwijk en het hout en stenen is grotendeels gerecycled materiaal,’’ vertelt Leo Tollenaar van de Bosgroep. Een half jaar geleden werd er aan dit project begonnen en men was er gemiddeld een halve dag in de week mee bezig. Er moest namelijk materiaal gevonden worden. Tollenaar: ,,En daarvoor konden we terecht bij de gemeente Ermelo. Hier trottoirtegels, daar weer stukken hout of gaas. Het was, en is, heel fijn samenwerken met de mannen van de gemeente. Niets is hun teveel, en daar zijn wij, en onze mannen dan weer heel blij mee.’’

Vos

Omdat er regelmatig een vos in het hertenkamp gesignaleerd werd, hebben de mannen geprobeerd het kippenhok zo ‘vosproof’ te maken, door allerlei voswerende maatregelen te maken. Het hok staat er al een tijdje en de eerste kippeneieren zijn al geraapt. ,,We verkopen de eieren, maar eten ze zelf ook lekker op,’’ lacht Arjen van Luyt. ,,De geserveerde gevulde eieren komen deels ook van deze kippen.’’ Na een korte toespraak mocht Bosgroep-deelnemer Gijsbert het naambord onthullen. Het hok heet: Uit de Toom. ,,En omdat het hertenkamp De Roedel heet, leek dit ons wel een gepaste naam,’’ aldus Tollenaar.