Swart krijgt benodigde ontheffing

ERMELO - New York Pizza in Ermelo krijgt ook een vergunning om pizza’s te laten afhalen. Arjen en Anne Swart halen opgelucht adem. Na lang getouwtrek over de mogelijkheden aan de Stationsstraat, krijgen de ondernemers nu officieel toestemming om hun bedrijf volledig te kunnen runnen.

In april al werd bekend dat de Ermelose organisatie pizza’s mocht bezorgen. Nu is ook de mogelijkheid om af te halen toegestaan. Het ondernemersduo vertrouwde op de goede afloop, maar is blij dat het nu geformaliseerd is. Om dit te bereiken moest Swart opnieuw een parkeeronderzoek laten doen. Daaruit bleek dat de maximale parkeervraag van zes parkeerplaatsen zich uitsluitend voordoet op een zaterdagavond. De parkeervraag beperkt zich tot de avonden, als de winkels al gesloten zijn. Daarnaast heeft de zaak twee parkeerplaatsen op eigen terrein.

Ontheffing

Het college heeft de vrijheid om in dit geval een omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan te verlenen. Nu er voldoende onderzoek gedaan is naar met name parkeeraspecten en verkeerskundige aspecten, en deze aangeven dat er ruim voldoende parkeergelegenheid aanwezig is, kan de benodigde ontheffing worden verstrekt. Arjen en Anne Swart zijn heel blij met dit besluit en kijken positief naar de toekomst op deze locatie.