Hulp voor startende ondernemers op N-Veluwe

ERMELO - Het Starterscollectief Veluwe is heel blij met de handtekening die woensdag 17 januari jl. in het Huis van Ermelo werd gezet. Ook de gemeente Ermelo kan voor de komende drie jaar worden toegevoegd aan het rijtje van gemeentes die ambassadeur zijn van de Stichting Starterscollectief Veluwe. Wethouder Hugo Weidema ondertekende het samenwerkingscontract samen met vicevoorzitter Wendy de Haan van het stichtingsbestuur.

Stichting Starterscollectief Veluwe ondersteunt startende ondernemers (tot maximaal vijf jaar) op de Noord-Veluwe met kennis en informatie. Daarnaast faciliteert het Starterscollectief in de mogelijkheid om samen te netwerken. Hiermee wil de stichting een bijdrage leveren aan een succesvolle start en groei van het bedrijf van de startende ondernemers en zo de regionale economie stimuleren. Door financiële steun van partners, vrienden en ambassadeurs, kan het Starterscollectief Veluwe startende ondernemers in de regio met elkaar verbinden, van elkaar laten leren en ze vooruit helpen. Starterscollectief Veluwe is er voor en door ondernemers!

Ondernemer

Wethouder Weidema is enthousiast over de samenwerking tussen de gemeente Ermelo en het Starterscollectief Veluwe. Voordat hij benoemd werd tot wethouder was Hugo Weidema zelf ook ondernemer. Dit maakt dat hij veel facetten van het ondernemerschap, waar startende ondernemers tegenaan lopen, herkent. Bijvoorbeeld de vraag of je gezien de kosten wel of niet een arbeidsongeschiktheidsverzekering kunt afsluiten, je pensioen opbouwen als ondernemer of kijken naar je algemene voorwaarden.

Netwerkavonden

Starterscollectief Veluwe organiseert per jaar acht netwerkavonden met verschillende thema’s die startende ondernemers aanspreken. Deze worden afwisselend gehouden in de gemeenten op de Noord-Veluwe die ambassadeur zijn. Iedere startende ondernemer die op de Noord-Veluwe gevestigd is, kan zich bij het Starterscollectief Veluwe aansluiten door zich in te schrijven voor de nieuwsbrief van dit collectief. Automatisch volgen dan ook de uitnodigingen voor de netwerkavonden en andere interessante informatie voor starters.

Bedrijfsbezoek

Als wethouder is Hugo Weidema betrokken bij de ondernemers in de gemeente Ermelo. Iedere twee weken staat er wel een bedrijfsbezoek gepland, waarbij hij regelmatig vergezeld wordt door burgermeester Hans van Daalen en bedrijfscontactfunctionaris Carien Boesenach. Hij is daarom graag bereid mee te denken en te helpen bij de activiteiten van het Starterscollectief Veluwe.
Zo ontstond onder andere het voornemen om binnenkort in aanwezigheid van, en mogelijk zelfs in samenwerking met, het Starterscollectief Veluwe een bijeenkomst te organiseren voor onlangs gestarte ondernemers in de gemeente Ermelo. Bovendien zal er in de loop van dit jaar een netwerkbijeenkomst van het Starterscollectief Veluwe in het Huis van Ermelo worden gepland. Mooie gelegenheden voor alle starters uit Ermelo om kennis te maken met het Starterscollectief Veluwe.