Meubelmakerij en houthandel nu in één pand.

ERMELO – Als je het niet weet, zie je het niet. Maar kenners - meubelmakers, interieurbouwers, houtliefhebbers en klussers - weten het bedrijf aan de Hoenderweg wel te vinden. Sinds 2016 is hier Meuleman Massief Hout gevestigd, een kleinschalige meubelmakerij en houthandel. Vrijdag 26 januari werd de uitbreiding van het pand geopend. In het totaal heeft de houtspecialist nu zo’n 500 m2 tot zijn beschikking.

Een meubelmakerij en houthandel die klein van opzet is. En dat ook wil blijven. ,,Sinds 2016 zitten we op deze locatie,’’ vertelt eigenaar Jacques Meuleman (62), ,,en eigenlijk wisten we na een jaar al dat dit te klein was en dat we op termijn zouden uitbreiden. We hebben wel rondgekeken, maar dan kwam je in omliggende plaatsen terecht en dat wilden we niet. Enkele maanden geleden hoorden we dat de buurman eruit zou gaan en dat wij het pand erbij konden krijgen. En dat is wel prettig, want we hadden ook een ruimte aan de Harderwijkerweg. Maar daardoor moet je steeds heen en weer rijden. Dit is dan wel veel beter.’’ Meuleman komt uit de zorg, maar had altijd al passie voor hout. ,,Ik vond dat zo leuk dat ik er uiteindelijk mijn beroep van heb kunnen maken. In 2016 heb ik m’n zoon Tom voorgesteld om samen een bedrijf te starten en zie daar,’’ vertelt Meuleman enthousiast.

Wagondelen

Zoon Tom Meuleman (32) is feitelijk de drijvende kracht in het bedrijf, vader Jacques werkt meer op de achtergrond. En dan is er nog Anne Krikke (24). Zij kwam als stagiaire meubel maken werd in 2018 door Meuleman teruggevraagd en is uiteindelijk blijven hangen. ,,We hebben met name eikenhout, maar ook noten, kersen en populieren. Daarnaast verkopen we gebruikte wagondelen, daar staan we ook wel bekend om. We leveren naast particulieren ook veel aan bedrijven, waaronder architecten, aannemers en interieurbouwers. We doen bijvoorbeeld veel traptreden, van eiken, maar ook van wagondelen. Ook maken we badkamermeubels en dergelijke. Zowel met oud hout als nieuw.’’ Bij Meuleman Massief Hout kan men zelf de planken uitzoeken die zij dan schaven, borstelen of roken. Ook afwerken met lak of olie behoort tot de mogelijkheden. Met de nieuwe ruimte kwam er zo’n 200 m2 bedrijfsruimte bij. Meuleman Massief Hout is gevestigd aan de Hoenderweg 3C te Ermelo.