Proeven en genieten op z'n Italiaans 

ERMELO – Noëlle van Krimpen en Petra de With openen donderdag 1 februari Gustare. Het is een Italiaanse delicatessenzaak vol lekkernijen om van te watertanden. De Ermelose dames hebben het pand aan de Horsterweg 1 volledig verbouwd.

Noëlle van Krimpen heeft geruime tijd in de horeca gewerkt, daarna ging ze naar het Ermelose bedrijf Dozenhal. Maar een eigen winkel met mooie producten was een langgekoesterde droom. Ze nam collega Petra de With mee in haar enthousiasme en plannen werden samengevoegd.

Complete plaatje

De Italiaanse touch in de winkel komt omdat het ondernemers duo de liefde voor het land en lekker eten delen. ,,Het is het complete plaatje,” vertelt Van Krimpen. Ze maakt professionele cappuccino’s achter de koffiebar. ,,We hebben hier een Milk Mate.” Met maar één druk op de knop pompt dit automatische melktapsystem precies de juiste hoeveelheid melk. ,,We gebruiken hiervoor verse melk van boerderij de Grote Koekoek uit Leuvenum.” In de winkel verkopen de dames ook chocoladetruffels. ,,Het was zo leuk om samen te proeven en keuzes te maken!”

Take away

Het winkelpand heeft een ware metamorfose ondergaan. Er zijn verschillende theesoorten, limonades, maar ook pasta's te koop. ,,Enr we hebben natuurlijk ook broodjes en koffie als ‘take away’, vertelt De With. De dames willen mensen vooral laten proeven, beleven en genieten van de fijnste delicatessen en smaken. Wie op zoek is naar cadeautjes of cadeaupakketten kan vanaf 1 februari terecht bij Gustare. ,,Ook hebben we wijnen, alcoholvrije prosecco en moctails,” aldus De With. De ondernemers vullen elkaar mooi aan. ,,Noëlle heeft helemaal in beeld hoe het moet worden. Ik breng vooral mijn commerciële kennis in.” De dames vinden het ontzettend mooi om nu samen aan de slag te gaan. ,,Vooral het contact met de mensen en de klanten blij maken. Dat is voor ons heel belangrijk!”

Navullen

De delicatessenzaak is ook het adres voor de lekkerste balsamico azijn en olijfolie. ,,Mensen kunnen hier ook hun flesjes navullen,” aldus Van Krimpen. Ook richten de ondernemers zich op (bedrijfs-) catering. ,,Mooie producten, heerlijke smaken en gezelligheid. Dat zijn de elementen die bij Gustare samenkomen.” Donderdagmiddag zal burgemeester Hans van Daalen de zaak openen. www.gustare.nl