Van afstudeerproject naar ondernemersplan

ERMELO – Astrid en Geurt, de woonprofessionals viert haar 25-jarig bestaan. Astrid en Geurt Jansen besloten precies vijfentwintig jaar geleden hun eigen draai te geven aan de winkel van Geurt Jansen. ,,Het begon als afstudeeronderzoek en werd uiteindelijk ons ondernemersplan,” vertelt Geurt Jansen.
Geurt Jansen sr. had een schildersbedrijf en daar zat een verfwinkel bij. ,,Mijn zus en zwager gingen in het bedrijf. Zelf had ik geen ambitie in het schildersbedrijf.”

Astrid en Geurt volgden op dat moment het Bedrijfskader in Utrecht. ,,We hadden wel de wens om samen een bedrijf te starten,” vult Astrid aan. En als afstudeerproject onderzochten de twee de mogelijkheden voor de verfwinkel. ,,Er waren drie opties: voortzetten op dezelfde manier, afstoten of de winkel de volle aandacht geven.” Het werd het laatste. Zo begon het stel een winkel in verf, raam- en wandbekleding en vloeren.

Het was dé winkel voor de schilders, nu is het een winkel voor iedereen. Een breder assortiment in woninginrichting maakte het meer dan levensvatbaar. ,,Daarnaast verkopen we ook een groot assortiment Talens verf. En dat doen we ook via de website www.verfze.nl.” Astrid en Geurt verhuisden een jaar geleden naar een nieuwe locatie, de oude Rabobank in het centrum. In dit compleet verbouwde pand hebben de ondernemers bijna twee keer zoveel vierkante meters. De sfeervolle indeling biedt ruimte om producten meer te beleven. Er is een enorm assortiment behang, raamdecoratie en verf voor de aankleding en verfraaiing van het huis. ,,De collectie is met zorg samengesteld voor een optimaal resultaat,” aldus Astrid.

Naast de fysieke winkel is er ook een website voor verf en behang. ,,Hiervoor hebben we www.verfenbehangspecialist.nl. Dat werkt prima voor mensen die materialen willen bestellen,” vertelt Geurt Jansen. Maar natuurlijk kan iedereen in de winkel terecht voor advies op maat. Aanstaande zaterdag is er Open Huis van 9 tot 17 uur. ,,Vorig jaar hadden we niet de mogelijkheid om het nieuwe pand feestelijk te openen,” leggen de ondernemers uit. ,,Dat doen we nu, ook vanwege ons 25-jarig jubileum.” Een kunstschilder van Royal Talens geeft demonstraties met watergedragen olieverf. Een vertegenwoordiger van Arte is er voor de behangafdeling en interieurstyliste Lieneke gaat speeddaten met bezoekers. Ook is er een rad van fortuin. Astrid en Geurt is gevestigd aan de Stationsstraat 75 in Ermelo.