Ondernemers nemen uitdaging aan voor nieuw terras

ERMELO – Voorjaar is terrassentijd. Daarom hebben de ondernemers van De Enk besloten om het terras in het midden van De Enk op te knappen. Dankzij de medewerking van Materra Dagbesteding staat er nu een mooi en gezellig terras. Laat nu het publiek maar komen!

Op 1 januari 2024 heeft Willemien van Bennekom van de Hema het terras in het midden van De Enk overgedragen aan de ondernemers van De Enk. Zij hebben het opgepakt om daar weer een prachtig en klantvriendelijk terras van te maken. Initiatiefnemer Jeroen van Voornveld: ,,In het kader van maatschappelijk ondernemen hebben we op advies van René Dijkhuis contact gezocht met dagbesteding Materra. Vanuit deze organisatie is er meegedacht en zijn ze uiteindelijk met een goed plan gekomen.’’ De zes ondernemers: Hema, Bakkerij Wegerif, Goudreinet, slagerij Gelderblom, en Ermelo’s Vispaleis en De Bourgondiër dragen allemaal hun steentje en verantwoordelijkheid bij.

Zelfbediening

Het initiatief kwam van de ondernemers. ,,Maar zonder de hulp en ondersteuning van Sven Gravendeel en René Dijjkhuis en hun klusjesman Teun zou het niet geworden zijn zoals het er nu ligt,’’ aldus Jeroen van Voornveld. Omdat er geen echte horeca is die kan serveren is het een zelfbediening. Klanten kunnen bij alle deelnemende ondernemers wat halen en dat nuttigen op het prachtige terras. Vanmiddag werd het terrasmeubilair door de deelnemers van Materra overgedragen aan de zes ondernemers. Van Voornveld: ,,Een leuke en fanatieke groep deelnemers waarbij je ziet dat ze trots zijn op het resultaat. En wij natuurlijk ook, want het ziet er weer prachtig uit!’’ De ondernemers nemen nog even van de gelegenheid gebruik om te wijzen op de Winkelverkiezing 2024. Er kan nog tot maandag 19 mei worden gestemd op de Mooiste Winkel, Beste Ondernemer en Toegankelijkste Winkel via de website ErmelovanNU.nl