Onderweegs bedenkt signtoepassingen op maat 

ERMELO – Het is exact een jaar geleden dat ondernemer Bert Onderweegs (Calumma reclame & signcenter) Accent Druk & Sign overnam. En met succes! ,,Er was al een jarenlange intensieve samenwerking,” vertelt Onderweegs. Accent koos ervoor om meer ruimte te maken voor Green Offices. ,,Een logische stap was dat de machines verhuisden naar Calumma. Zo kwam ook Tim Gevelaar in dienst van Calumma. Het mooie is dat hij de Accent Druk & Sign relaties al heel lang kende waardoor de overname heel soepel is verlopen.”

Calumma reclame & signcenter zorgt onder andere voor gevelreclame, autobelettering, bewegwijzering of visuals voor bedrijven. Signing wordt steeds een belangrijker onderdeel waar het gaat om de totale zichtbaarheid van bedrijven. ,,We werken veelal projectmatig en zorgen voor allerlei signtoepassingen,” aldus Onderweegs. Met een enthousiast team en een netwerk van ZZP-ers bedient hij opdrachtgevers door het hele land. De signspecialisten bedenken, ontwerpen en realiseren opvallende en originele communicatie uitingen. Van autobelettering, bewegwijzering, en spandoeken tot gevelreclame en gepersonaliseerde binnen- en buitenprints. ,,Waar het voorheen voornamelijk om signing ging is er met de overname een flink aantal klanten bijgekomen waar wij het drukwerk voor mogen verzorgen. Huisstijldrukwerk maar ook folders, flyers, brochures en posters.” Met de uitbreiding heeft Onderweegs het werkgebied dan ook flink uitgebreid.

Artistieke vrijheid

Aan het Jagerserf staat nu een dynamisch fullservice signing- en printbedrijf dat mede door de overname van Accent Druk & Sign kan bouwen op een enorme expertise. ,,Ik zie het als 1+1=3,” legt de Ermelose ondernemer uit. ,,Klanten die in het verleden bij Accent voornamelijk briefpapier en visitekaartjes bestelden, kunnen we nu beter helpen met signing. Dat is mooi. We denken mee met de klant, vragen wat het probleem is dat opgelost moet worden. Door te bouwen aan de klantrelatie ga je ‘diep’ in die bedrijven.” Op de vraag wat het leukste is, antwoordt Onderweegs: ,,De klanten waar je de volledige artistieke vrijheid krijgt om iets moois te maken.”

Het gaat volgens Onderweegs om de combinatie van creatieve vormgeving en technische kennis. ,,We kunnen daarnaast vertrouwen op onze leveranciers en werken met kwalitatief goede materialen, folies en gereedschappen. Dat zie je terug in het eindproduct, maar maakt het werken ook erg prettig.” Calumma is onlangs dan ook gecertificeerd tot Sibon Erkend Sign bedrijf. ,,Doordat we nu lid zijn van de brancheorganisatie kunnen we ook ons netwerk vergroten,” aldus Onderweegs, die met gezonde ambitie naar de toekomst kijkt.