Het begon ooit met een tentje tussen de boomgaard

ERMELO – Camping & chaletpark De Hanenburg vierde afgelopen weekend haar 75e verjaardag. Wat ooit begon met een tentje tussen de boomgaarden is uitgegroeid tot een compleet park met veel voorzieningen, een plek voor veel terugkerende vakantiegasten.

Aan de Fokko Kortlanglaan in Ermelo ligt al 75 jaar De Hanenburg, gerund wordt door Sascha en Carlo Kortlang. ,,Mijn opa is er ooit mee begonnen," vertelt Sascha Kortlang. Vroeger stond hier een eendenboerderij. Na de oorlog kwamen er steeds vaker toeristen met een tentje naar de Veluwe. ,,Mijn opa kreeg destijds de vraag of ze zo’n tentje in de boomgaard mochten zetten," aldus Kortlang. ,,En dat groeide uit tot een camping." Er kwam een zomerhuisje bij en op 20 mei 1949 werd het officieel een camping. Haar vader en opa zijn helaas heel vroeg overleden. ,,Maar we zijn heel dankbaar dat we als broer en zus dit jubileum mogen vieren.”
Voor de familie Kortlang is het geen werk, maar vooral een manier van leven. ,,De Hanenburg zit in ons bloed.” Ze vertelt dat veel gasten jaarlijks terugkomen waardoor ze echt een band met de mensen opbouwt. Kortlang: ,,Hier ben je geen nummertje zoals op die hele grote parken. We zijn als familie park een uitstervend ras en daar zijn we mega trots op.”