Jury overwegend lovend over genomineerde ondernemers

ERMELO – Vandaag vond op het Pauwenplein de prijsuitreiking plaats van de Winkelverkiezing 2024. De negen genomineerde winkeliers en ondernemers stonden vol spanning te wachten of ze inderdaad in de prijzen waren gevallen. Want wie werd de beste ondernemer en wie heeft de mooiste of meest toegankelijke winkel?

Het was dit jaar de zesde keer dat de Winkelverkiezing in Ermelo werd georganiseerd. De organisatie, bestaande uit Ruurd Post (Brasserie De Volksmond), Ronnie Regeling (namens Centrum Management) en Natalie Overkamp en Gert Hofsink (Ermelo van NU) wil met deze verkiezing de lokale ondernemers onder de aandacht brengen en tegelijkertijd het ondernemerschap waar mogelijk stimuleren. Er kon door iedereen worden gestemd op drie categorieën: Mooiste Winkel, Beste Ondernemer en Meest Toegankelijke Winkel. Uit de 32 voorgedragen ondernemers werd in elke categorie een top drie vastgesteld. Nadat zo’n 1350 mensen op deze genomineerde ondernemers hadden gestemd en de jury, bestaande uit 2 ondernemers, 2 adviseurs MKB van de Rabobank en de burgemeester en twee wethouders, alle genomineerden had bezocht en van een commentaar had voorzien, kwam vandaag dan eindelijk het verlossende woord.

Hoge score

Wethouder Arap-John Tigchelaar reikte de prijs voor de Mooiste Winkel uit aan Lovely Coffee. De eigenaar van de nieuwe zaak, Tannie Dooijewaard, was enorm verrast. Eigenlijk is het een dubbele zaak, want ook 2 Stories van Esther de Groot is in het pand gevestigd. Lovely Coffee werd door jurylid Arap-John Tigchelaar zelf bezocht en hij kon niet anders dan vijf negens en een acht geven. ,,Het is een uitnodigende winkel met een breed assortiment en vriendelijke bediening. En ik vind het een pluspunt dat er ook gedacht wordt aan meegebrachte honden. Ik ga zeker vaker komen.’’ Uiteraard feliciteerden de beide andere genomineerden, MD Fashion&Shoes en Vikado hun collega’s. Ondernemer Tannie Dooijewaard onderstreepte dat alle genomineerden winnaars zijn. Ondernemen doe je ook met elkaar in de winkelstraat.

Beste Ondernemers

Ook de prijs voor de Beste Ondernemer mocht de nieuwe wethouder uitreiken. Naast Elise en Marieke Walinga van de Boekverkoopers, werden Esther de Groot (2Stories) en Arie Tempel (Tempel Optometrie&Audiologie) genomineerd. Overtuigende winnaars werden de dames Walinga. Een hele prestatie want het is de derde maal dat zij winnen bij de Winkelverkiezing. Zij het dat ze in 2015 en 2023 winnaar werden in de categorie Mooiste Winkel en nu dus als Beste Ondernemers. 

Ruimte

Wethouder Sarath Hamstra reikte de beker uit aan de eigenaar van de Meest Toegankelijke Winkel. Genomineerd werden Froukje Jonker van Jonker Herenmode, Wim Meijers van Intersport Ermelo en Sander Bertnsen van de gelijknamige Plus supermarkt. ,,Mooi dat de organisatoren van deze verkiezing ook hebben gedacht aan deze categorie,’’ aldus de wethouder Sociaal Domein. ,,We wonen in een zorgdorp en de winkeliers hebben nu eenmaal te maken met mensen met een handicap en dan is het goed dat daar rekening mee wordt gehouden.’’ Winnaar werd Sander Berntsen van Plus Berntsen omdat zijn supermarkt ruim is opgezet en er daardoor voldoende ruimte is voor rollators en scootmobielen. Omdat Berntsen zelf op vakantie is, namen twee medewerkers van de Plus de prachtige beker en de enorme bos bloemen in ontvangst. De winnaars kregen allen een sticker voor op de winkeldeur zodat voor iedereen duidelijk zichtbaar is dat zij winnaar zijn van de Winkelverkiezing 2024.