Burgemeester overhandigt certificaten aan Ermelose ondernemers

ERMELO - Gisteren heeft burgemeester Hans van Daalen van de gemeente Ermelo de FSC® en PEFC certificaten overhandigd aan Alexander van der Leeden en Kevin Stroosma, de eigenaren van Hout- en Plaatmaterialenhandel van der Leeden BV. Met vestigingen in Leerdam en Ermelo, staat het bedrijf bekend om zijn uitgebreide assortiment aan bouwmaterialen en gereedschappen, geschikt voor zowel professionele bouwbedrijven als doe-het-zelvers.

Deze certificaten vormen een belangrijke mijlpaal voor Van der Leeden, dat al lang een sterke nadruk legt op duurzaamheid. Hoewel het merendeel van hun hout in het verleden al afkomstig was van gecertificeerde bronnen, was het essentieel dat het bedrijf zelf ook gecertificeerd werd om dit hout met een keurmerk te mogen verkopen. Dankzij deze certificaten kunnen klanten voldoen aan de groeiende eisen van duurzaam bouwen.

Proces

,,We bevinden ons momenteel in een overgangsperiode. Een aanzienlijk deel van ons assortiment is nu FSC- of PEFC-gecertificeerd," verklaarde Alexander van der Leeden. ,,Ruim voor het certificeringsproces hebben we onze leveranciers gevraagd uitsluitend gecertificeerd hout te leveren om de omschakeling te versnellen. Zowel professionele klanten als doe-het-zelvers kunnen op de kassabon of factuur zien of het om gecertificeerd hout gaat."

Duurzaam

,,Hout is een duurzaam product mits het afkomstig is uit goed beheerde bossen," voegde Kevin Stroosma toe. ,,Het is voor ons van groot belang dat het hout dat we verkopen afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen, voor de gezondheid van onze planeet en toekomstige generaties." De certificaten onderstrepen de voortdurende inspanningen van Van der Leeden op het gebied van duurzaamheid. In de afgelopen jaren heeft het bedrijf geïnvesteerd in initiatieven om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, waaronder de overstap naar energiezuinige LED-verlichting, het gebruik van zonne-energie voor stroomvoorziening en de vervanging van bijna alle gas-heftrucks door elektrische heftrucks. Alle vestigingen zijn inmiddels zelfvoorzienend voor de stroomvoorziening.

Verantwoord ondernemerschap

Burgemeester Hans van Daalen prees de toewijding van Hout- en Plaatmateriaal van der Leeden aan duurzaamheid en verantwoord ondernemerschap. ,,Het is inspirerend om te zien hoe een lokaal bedrijf zich inzet voor duurzaamheid," merkte hij op. ,,Deze certificaten zijn een erkenning van uw inspanningen en een voorbeeld voor andere bedrijven om te streven naar een duurzamere toekomst." Met meer dan 100 jaar geschiedenis in Leerdam blijft Van der Leeden zich inzetten voor duurzame praktijken en hoogwaardige service voor zijn klanten.