Molenaer nu op 'eigen benen'

ERMELO – Drie jaar geleden, op 30 januari 2013, werd er geproost door drie horecamannen vanwege de opening van Café De Molenaer. Nu, drie jaar later, proosten Marco van Dijk, Robert Jonker en Jan Dooijewaard opnieuw.

Van Dijk kan vanaf nu op ‘eigen benen’ staan. Jonker en Dooijewaard trekken zich terug uit het bedrijf. ,,Zo was ook het plan,” vertelt Jonker. ,,We hebben hem met veel plezier in het zadel geholpen. Nu moet hij het zelf doen.” Marco van Dijk lacht en is trots. Ook is hij blij dat hij deze kans heeft gekregen. ,,Drie jaar geleden had ik wel veel horecaervaring, maar wist ik niks van het ondernemerschap. Ik heb veel geleerd van Robert en Jan.” Het restaurant De Dorpskamer en café De Molenaer hebben elkaar de afgelopen jaren ook versterkt. ,,Dat zal niet veranderen. Het is een prima combinatie en mensen weten hun weg ook goed te vinden.” Overigens zijn het meer horecagelegenheden die de krachten bundelen om er samen een feest van te maken. En dat zal alleen nog maar groter worden.

Tijd voor volgende stap

Robert Jonker en Jan Dooijewaard laten de stijlvol ingerichte ambiance los. De Molenaer is in korte tijd uitgegroeid tot een drinkgelegenheid waar iedereen zich thuis voelt. ,,We wensen Marco een prachtige toekomst,” zeggen de twee mannen. Zelf gaan ze zich weer concentreren op het naastgelegen restaurant, maar ook op de Witte Herbergh die binnenkort herbouwd zal worden. ,,Daar kunnen we nu alleen nog niks over vertellen,” zegt Jonker met een glimlach. ,,Nog even geduld!”