De Schout van Ermel doet de aftrap

ERMELO – Op 20 mei vindt voor de tweede keer Rondje Ermelo plaats. Vorig jaar was de ’wederopstanding’ van het legendarische Ermelo Live een groot succes. Ermelo van Nu brengt de komende weken de deelnemende horecagelegenheden onder de aandacht.

,,Wij doen eigenlijk de aftrap,’’ lacht Jan Andries van Bentum van Grand Café De Schout van Ermel. ,,We houden vanaf 19.00 uur een Spaanse avond met de Carlos Rivasband. We maken een enorme pan Paella, vol met verse vis waaronder grote garnalen.’’ Van Bentum en zijn medewerkers stellen voor dat bezoekers aan het Rondje Ermelo eerst bij De Schout komen eten en daarna het feest in gaan. ,,Het Rondje Ermelo is eigenlijk een soort van kroegentocht en wij zijn geen kroeg. Na het eten gaan we dan ook dicht,’’ aldus Van Bentum. ,,Vroeger wilde ik altijd ‘en-en’, nu ben ik wat ouder en wijzer en weet dat ik gewoon keuzes moet maken. Ik kan niet (meer) alles, je moet doen waar je goed in bent.’’

Carlos Rivas

Carlos Rivas is geboren in Montevidea Uruguay en was al vanaf jonge leeftijd gefascineerd door de levende ritmes van de Latijns-Amerikaanse muziek. Sinds 1979 vermaakt hij het Europese publiek met zijn gevarieerde repertoire. Carlos speelt een uitgebreid repertoire van Caribische, Cubaanse, Spaanse en Zuid-Amerikaanse dans en achtergrondmuziek zoals La Cucaracha, La Bamba, Cielito Lindo en andere bekende nummers. Het zou ons niet verbazen wanneer Jan Andries ook zorgt voor flamingodanseressen.

Bus

Evenals vorig jaar zal er tijdens het Rondje Ermelo weer een bus rijden die gasten gratis naar alle locaties brengt. De bus kan, vanwege het drukke kruispunt, niet stoppen bij De Schout. Dat is voor Van Bentum mede een reden zich te focussen op het Spaanse feest vooraf. Van Bentum en zijn medewerkers zullen zich dan ook na het sluiten van de keuken, in het Ermelose muziekfeest storten. Van Bentum: ,,Er is genoeg te beleven en te zien. Leuke bandjes, goede sfeer en veel mensen ontmoeten. Daar gaat het om. Een en al gezelligheid in Ermelo.’’