AED maakt buurt veiliger

ERMELO - Assuraad Advocaten heeft een AED aangeschaft en Elegant B.V. (beveiliging en elektra) heeft deze kosteloos geïnstalleerd. Knap staaltje samenwerking van lokale ondernemers om de buurt veiliger te maken.

Sinds begin dit jaar heeft Sonja Kornmann van Assuraad Advocaten zich aangemeld bij hartveilig wonen. Zij is al heel lang BHV-er en wordt jaarlijks getraind om te reanimeren. Sinds de aanmelding is zij vijf keer opgeroepen om te ondersteunen bij een reanimatie in Ermelo Zuid. ,,Veel vaker dan ik had gedacht! Gelukkig was de ambulance alle keren erg snel en hoefde ik niet in actie te komen, maar er komt vast een keer waarbij ik wel de eerste ben...."

Afgesloten

Het viel Kornmann op dat de dichtstbijzijnde AED best nog ver weg was en vaak ergens binnen hing. ,,Dat schiet niet op als het pand 's avonds is afgesloten. De gemeente gaf aan dat er voldoende dekking was en dat er geen budget was voor het plaatsen van meer AED's." Na een korte inventarisatie in de buurt bleek Assuraad Advocaten bereid om de extra AED aan te schaffen en Elegant b.v. heeft alles geplaatst en aangesloten. De AED hangt aan de buitengevel van het kantoorpand (Oude Arnhemsekarweg 52). Mooie samenwerking waardoor het zuiden van Ermelo een stukje 'hartveiliger'is geworden.