Ruurd Post gaat voor lokaal talent

ERMELO – Op 20 mei vindt voor de tweede keer Rondje Ermelo plaats. Vorig jaar was de ’wederopstanding’ van het legendarische Ermelo Live een groot succes. Ermelo van Nu brengt de komende weken de deelnemende horecagelegenheden onder de aandacht.

Ruurd Post van In de Volksmond heeft wat met Ermelo’s talent. Dat blijkt wel uit de optredens van jonge bands uit de Tirionstal tijdens bijvoorbeeld Ermelo Draait Door. ,,Waarom van ver halen, als het ook leuk is om onze eigen muzikanten een platform te geven?’’, lacht Post. Al langere tijd organiseert Post, samen met Jesse Madern van Het Wapen muziekevenementen op het Pauwenplein. Ook daar komt regelmatig Ermelo’s talent voorbij. Voor het tweede Rondje Ermelo heeft deze rashorecaman de band Measures ingehuurd. ,,Ik heb weer zin in dit typisch Ermelose muziekfeest. Al die mensen die komen om gezellig onder het genot van een biertje gezellig elkaar te ontmoeten en dan te luisteren naar de muziek. Top, toch?’’ Toch wil Post nog wel een puntje van overweging meegeven aan de organisatie voor volgend jaar. ,,We hebben een relatief klein en laag horecagedeelte. Als daar een band voluit staat te spelen, knalt dit door de hele zaak. Te hard, soms. Waarom niet voor de kleinere zaken de mogelijkheid geven voor een zanger(es) of duo in plaats van een band?’’

Tirion

Gitarist Harm Termaat, drummer Matthijs Kist, bassist Mitchell Tirion en de mooie jonge zangeres Yentl Boeijenga vormden samen de band Measures. Deze groep is onlangs uitgebreid met pianist Sanne Groeneveld. Alle vijf komen ze uit de Tirion stal. Vorig jaar op Koningsfeest hadden ze hun eerste openbare optreden. Toen nog enigszins verlegen zijn het nu al haast doorgewinterde muzikanten met genoeg flair om een spetterend optreden te verzorgen. En optreden doen ze steeds vaker. De komende weken bijvoorbeeld spelen ze op een aantal regionale evenementen, waaronder het KaapFlevo Beachfestival in Zeewolde, Aaltjesdag in Harderwijk en Fête de la Musique in Ermelo. Maar de band doet ook mee aan de voorronden van de Grote Muzikantenprijs Ermelo op 21 mei. Ook treden ze op tijdens de vierde editie van Ermelo Draait Door.