'Het zijn uiteindelijk je klanten die dit bepalen'

ERMELO - De genomineerden voor de titels ‘Beste Ondernemer’ en ‘Mooiste Winkel’ zijn vandaag verrast met een bezoek van Bart Willemsen (voorzitter Centrum Management) en journalist Natalie Overkamp. Blij met de nominaties hebben verschillende ondernemers ook de messen geslepen en plannen gemaakt om de stemmen van het publiek te winnen.

De genomineerden in de categorie Mooiste Winkel zijn: Moda Donna e Si, Leene Schoenmode, slagerij Uit de Bosch, Steps en de Alexanderhoeve. In de categorie de Beste Ondernemer: Erik Klaassen van Dixy Smultaria, Manfred Rozeboom van ijssalon Torino, Bea Westerhoff van Crea by Bea, Anja en Corlien van Annalien en Raymond van Schaik van 03eenenveertig. ,,We zijn enorm verrast,” zei Heidi Uit de Bosch. ,,Dit hadden we niet verwacht.” Ook Manfred Rozeboom zag de nominatie niet aankomen. ,,Het is heel leuk, want uiteindelijk zijn het je klanten die dit bepalen.”

 Finaleronde

Alle-Marten Petersen heeft wel ideeën wat hij kan doen om stemmen te winnen. Met zijn concurrent Jacob Uit de Bosch in zijn vizier is de strijd echt losgebarsten. Vanmiddag hebben de beide ondernemers elkaar dan ook figuurlijk uitgedaagd door de ‘degens’ te kruisen. De finaleronde gaat nu van start en loopt tot en met zaterdag 10 juni. De eerste drie weken van deze ronde kan het publiek de tussenstanden volgen, de laatste week echter niet meer. Die laatste ‘blinde’ week is gedaan om de spanning op te bouwen. Na de stemming komt er in elke categorie een winnaar, dat is de ondernemer met de meeste stemmen. Ook is er een vakjury, onder voorzitterschap van wethouder Esther Heutink, die de komende weken de ontwikkelingen nauwlettend zal volgen. Uiteraard zullen zij de genomineerden verrassen met een bezoek. ,,Dat maakt het misschien extra spannend,” realiseert Willemsen zich. ,,We hopen natuurlijk dat de winkeliers met leuke acties komen, zowel in de winkel als op social media.” De winnaars worden bekend gemaakt tijdens het programma Ermelo Draait Door op 17 juni op het terras van De Volksmond. Stemmen kan via www.ermelovannu.nl