Optiekketen breidt uit

ERMELO – Binnenkort opent optiekketen Hans Anders een winkel in de Stationsstraat in Ermelo. De planning is dat de zaak naast First Fashion medio juni wordt ingericht.

Vorige maand opende de keten ook filialen in Middelharnis en Helmond, in maart gingen de deuren open in Etten Leur en Cuijk. En begin mei was het de beurt aan Panningen. ,,We hebben winkels door heel het land,” bevestigt persvoorlichter Sigrid Musters. ,,En vanaf juni ook in Ermelo.”

Uitbreiding winkels

In een tijd dat veel winkelketens het zwaar hebben, gaat het juist goed met Hans Anders. Tegen alle trends in groeit de keten en wordt het aantal vestigingen geleidelijk uitgebreid. De afgelopen jaren investeerde Hans Anders ook stevig in de modernisering van bestaande winkels. Zo werd een bestaande vestiging in Helmond onlangs omgebouwd tot een hypermoderne ‘brandstore’.

Over Hans Anders

In 1982 ontdekten een aantal mannen, waarvan er twee de voornaam Hans hadden, een collectie Japanse brillen. Deze brillenpartij was van uitstekende kwaliteit, maar met een opmerkelijk lage prijs. Deze mannen wilden de Nederlandse markt kennis laten maken met goedkopere brillen. Want, zo stelden ze, heeft niet iedereen het recht om goed te zien tegen een eerlijke prijs? Zo ontstond de Hans Anders Retail Group bv, gevestigd in Gorinchem. Hans Anders heeft circa 400 vestigingen in Nederland, België en Frankrijk, en ruim 1.500 medewerkers. Sinds 1999 levert Hans Anders ook hoorzorg.