Businessclub en ondernemers heel tevreden over eerste beurs

ERMELO - Vanmiddag vond op sportpark DVS’33 Ermelo de eerste DVSBusinessBeurs plaats. Zo’n vijfentwintig standhouders presenteerden zich aan collega’s en andere belangstellenden. Een zeer gevarieerde club ondernemers was aanwezig.

,,We hebben een bijzonder gevarieerd aanbod, van transportbedrijven tot verzekeraars, van ICT-bedrijven tot surfschool, van evenementenorganisaties tot advocatuur, van bouwbedrijven tot media, variatie volop,’’ meldde secretaris Businessclub Tineke Weeren de aanwezigen. Businessclubvoorzitter Gert Spijker vond het nog wel spannend. ,,Een beurs zonder publiek vind ik maar zozo. We hebben volgens mij voldoende aan de weg getimmerd, dus zo’n beetje alles ingezet zoals pers en social media. En nu moet het vanmiddag maar blijken of ze ook komen.’’ De organisatie was geheel in handen van de Businessclub DVS’33 Ermelo en zij zorgde dat het de standhouders aan niets ontbrak. ,,Het initiatief is ongeveer een jaar geleden al ontstaan en kwam overigens van onze sponsoren zelf. Want, wie zijn ze nu werkelijk en wat doen ze, dreigt vaak tijdens de gezellige zaterdagmiddagen op de achtergrond te geraken. Maar vandaag staat het leggen van contacten centraal. Wij willen graag een businessclub zijn die niet alleen komt halen bij de sponsors, maar ook graag wat terugdoet. Vandaar dat wij dit initiatief hebben genomen.’’ De kosten voor de deelnemers zijn bewust laag gehouden. ,,We hoeven er namelijk geen geld aan te verdienen, het is voor ons kostenneutraal,’’ vertelde Spijker. ,,Daarom zijn er prijzen beschikbaar gesteld voor relaties van onze deelnemers.’’

Ontmoeten

Burgemeester André Baars mocht de eerste beurs openen. Hij deed dit, zoals het bij een beurs de gewoonte is, met het luiden van een bel. ,,Bij voetbal kun je prima contacten leggen,’’ vertelde Baars. ,,Je kunt elkaar bij voetbal de bal toespelen , maar heb je geen contacten, dan heb je geen zaken. Contacten leggen is weten wat je aan elkaar hebt en wat je voor elkaar kunt doen. Het is goed om, als je iets niet weet of kent, dat je iemand kunt bellen, die dat wel weet. Van contacten komen contracten.’’ Volgens Baars creëert de businessclub met deze beurs een klimaat waar je op ontspannen manier kunt genieten en op een ontspannen manier elkaar kunt ontmoeten. En dat het ontspannen en genieten was, bleek wel uit alle reacties. Veel ondernemers, die elkaar al kenden van de bijeenkomsten van de businessclub leerden hun collega’s nu eens als ondernemer kennen. ,,Achter ieder mannetje staat nu zichtbaar een bedrijf, zowel figuurlijk als letterlijk,’’ vertel Dick Bilder van Vakschilders. De ondernemers waren onverdeeld positief over deze Beurs. De angst van Spijker dat er geen publiek zou komen, werd echter deels bewaarheid. Of het nu kwam door het mooie weer, dat veel mensen dachten dat het een DVS-sponsorfeestje was of dat men dacht dat het vooral een bedrijvenbeurs was, werd niet duidelijk. Het is daarom goed dat de organisatie, ter voorbereiding op het vervolg gaat bezien hoe de inwoners van Ermelo naar dit evenement gehaald kunnen worden. Want dat het zinvol was, bleek deze middag wel uit de vele positieve reacties.