Ondernemers vullen schappen met speelgoed

ERMELO - Sinterklaas pakt vroeg uit dit jaar. In de speciaalzaak van Petra’s koffers&tassen is vanaf morgen -dinsdag 31 oktober- tijdelijk een speelgoed outlet te vinden. Ondernemer Raymond van Schaik (03eenenveertig) wil met de Sinterklaas outlet zorgen voor betaalbare cadeautjes. Er is de afgelopen dagen hard gewerkt om de winkel in de Stationsstraat te vullen met kleurrijke producten.

Naast spellen en knuffels zijn de winkelrekken gevuld met de populaire Hello Kitty en Nijntje speelgoed. Ook Disney Princess artikelen zijn er in soorten en maten. Wie houdt van Cars of Angry Birds kan in deze winkel terecht, maar ook pluche Sulleys (uit de film Monsters&CO) of Minions artikelen worden er verkocht. ,,Het is tijd voor een feestje,” lacht Van Schaik terwijl hij de pallets speelgoed uitpakt. De ondernemer heeft een doos met schattige paarse pantoffels met een afbeelding uit de film Frozen. Ook winkeleigenaresse Petra Buurstra sjouwt met cadeautjes. ,,Deze is met Maja de Bij, die ken ik wel. Maar sommige figuren zijn echt nieuw voor mij."

Buitenkansjes

De schappen, die normaal gevuld zijn met koffers en tassen, kleuren nu fel roze, blauw en rood. Kleurrijke verpakkingen, schrijfspullen, knuffels, maar ook bidons, kinderparfums en barbiepoppen hebben de plaats ingenomen. De Sinterklaas outlet is de plek voor echte buitenkansjes. ,,We zorgen voor echte koopjes,” zegt Van Schaik. ,,Doe er je voordeel mee en kom kijken!” Wat er de komende tijd allemaal op het programma staat, willen de ondernemers nog niet allemaal vertellen. ,,Zeker is dat Sinterklaas langskomt," vertellen Van Schaik en Buurstra. ,,Maar dat kan pas vanaf 18 november en iedereen is vanaf nu al welkom in de outlet." De winkel is gevestigd aan de Stationsstraat 74b in Ermelo.