Cafetaria beste in de regio

ERMELO – Cafetaria Eetsalon Pinokkio is op de 64e plaats geëindigd in de Cafetaria Top 100 2017. Het is voor het eerst dat eigenaresse Tannie Dooijewaard aan zo'n wedstrijd mee doet. ,,Maar het loont!"

,,Nee, ik had het totaal niet verwacht, ik doe nooit aan dit soort wedstrijden mee. Ik vind dat je uit moet gaan van je eigen kracht,'' vertelt de ondernemer blij. ,,Maar toch, ik wilde wel een keer kijken hoe we zouden eindigen. Hoe zouden we het doen als er een mysteryguest langs zou komen?'' En dat heeft ze geweten.

Fantastische score

De hele ochtend worden er cadeaus, bloemen en taarten bij het cafetaria gebracht. Dooijewaard weet niet wat haar overkomt. In één keer een 64e plek bij de beste honderd cafetaria's van Nederland is een fantastische score (85% uit 100%). ,,Toen ik me had aangemeld, werd het toch ook wel spannend. Je weet natuurlijk niet wat er uit gaat komen en er doen veel cafetaria's aan zo'n wedstrijd mee.'' Maar cafetaria Pinokkio werd de beste uit deze regio!

Uitdaging

,,Het is wel te gek dat we gewoon andere cafetaria's voorbij zijn gegaan, bedrijven die al jaren mee doen en er alles voor doen om hoog te eindigen.'' Toch daagt dit Dooijewaard ook weer uit. ,,Ik vind het geweldig, maar wil natuurlijk volgend jaar veel hoger eindigen. Zo ben ik dan ook weer.'' De aanbevelingen uit het juryrapport zijn mild. 'De zaak wordt geleid door ervaren ondernemers, die weten waarmee ze bezig zijn. Complimenten zijn er voor de gastvrijheid en -vriendelijkheid en voor de hygiëne.' ,,Daar ben ik wel blij mee, hoor. Dit is waar we goed in zijn'' reageert Dooijewaard die samen met haar partner Erwin van de Berg de zaak runt. Het juryrapport geeft verder aan: 'Als we een aandachtspunt mogen noemen, dan is dat het onderdeel marketing en communicatie. 'De presentatie is niet uniform', is de constatering. Wordt dit opgepakt, dan lijkt een hogere score komende jaren gegarandeerd'. ,,Ik zei het al, we hebben ons er niet echt mee bezig gehouden. Dat doen anderen  soms wel. Daar ga ik de komende tijd natuurlijk wel mee aan de gang.''

Planning

In januari zal de zaak worden verbouwd, een kleine verbouwing. Niet vanwege het juryrapport, maar dit zat al in de planning. Dooijewaard: ,,De klanten willen meer met beleving, dus het cafetariagedeelte wordt wat kleiner. Achter in de zaak gaan we plate-service bieden waarbij men ook vers, belegde broodjes kan bestellen.''