Sloop voormalig Garage Hordijk van start

ERMELO - Afgelopen week werden de bouwhekken geplaatst om de panden aan de Telgterweg 3. Deze locatie wordt geschikt gemaakt voor de realisatie van De TelgterPoort: een plan voor 21 royale appartementen.

,,De bouwhekken zijn geplaatst ter voorbereiding op de sloopwerkzaamheden die naar verwachting in de komende weken zullen worden uitgevoerd,’’ vertelt Jan Hendrikse van H&P Vastgoed. De sloop zal worden gerealiseerd door Koelewijn Bouw BV uit Bunschoten-Spakenburg. ,, Daarna zullen de verdere voorbereidingen voor de inrichting van de bouwplaats en de bouwwerkzaamheden worden getroffen. De start van de bouw staat gepland voor november 2017.’’ In november 2013 werd het plan voor de Telgterpoort in de gemeenteraad besproken. Het college gaf toestemming voor een nieuw woonzorggebouw in wijk West. Er werd in eerste instantie nog gedacht dat de bouw de ondertunneling van het spoor in de weg zou zitten, maar die tunnel ging uiteindelijk niet door. In februari 2014 werden door H&P Vastgoed de plannen voor een wooncentrum voor ouderen gepresenteerd waarbij de verwachting werd uitgesproken dat de bouw in 2015 zou gaan starten. Wel met de restrictie dat Garage Hordijk een andere locatie zou krijgen.

Wijzigen

Eigenaar Kees Hordijk stond overigens helemaal niet te wachten op vertrek naar een andere locatie, maar uiteindelijk vond hij eind van dat jaar een redelijk acceptabele plek aan de Herderlaan, achter Sportcentrum Calluna. Niets stond nu de bouw van het woonzorgcentrum in de weg. Tenminste, dat dacht men. Het lukte echter niet om de plannen voor een woonzorgcentrum te realiseren en besloten werd de plannen aan te passen. Erik Verhoef van het Veluws Ontwerpburo wijzigde, in samenspraak met H&P Vastgoed, het ontwerp tot een appartementencomplex voor 21 appartementen. De appartementen hebben verschillende groottes en indelingen: zestien tussenappartementen, vier hoekappartementen en één penthouse.

Voorspoedig

Iedere woning in het uit drie verdiepingen bestaande complex, is via een galerij bereikbaar. Een ingenieuze ‘schil’ rond de buitenom lopende galerij reduceert geluid van buiten. De vormgeving van het gebouw met de balkons aan de binnenzijde geeft een extra gevoel van veiligheid en uitzicht op een binnentuin. Hendrikse: ,,De verkoop van de appartementen gaat voorspoedig; er zijn nog appartementen beschikbaar in de prijscategorie vanaf € 192.500,00 De koopsommen zijn vrij op naam. Geïnteresseerde kopers kunnen zich wenden tot de verkopende makelaars Jan van den Berg Makelaardij of Vinke Veluwe.’’ Meer informatie over de TelgterPoort via: www.telgterpoort.nl