‘Twee winkels is te veel’

ERMELO – In maart 2013 opende Arjan Boonen zijn Giant Store Boonen aan de Stationsstraat 41. Een conceptstore die zich met name richtte op het merk Giant. Afgelopen maand besloot Boonen zijn Ermelose filiaal te beëindigen.

Arjan en Marieke Boonen namen in 2002 de zaak in Harderwijk over van vader G. Boonen, die de winkel in 1969 begon. In 2013 kon Boonen de fietsenzaak van Adri Mouw overnemen. Vorig jaar vierde Boonen zijn driejarig jubileum, maar nu, vier jaar later, blijkt het toch teveel van het goede. ,,Het is natuurlijk een keuze die je niet zo maar even maakt, er is lang over nagedacht,’’ vertelt Arjan Boonen. ,,Maar het huurcontract liep af en uiteindelijk hebben we de knoop doorgehakt en de winkel gesloten. We gaan ons verder alleen richten op onze zaak fietsenwinkel aan de Mecklenburglaan in Harderwijk.’’ In eerste instantie leek het er op dat Giant de zaak zou overnemen door er een andere ondernemer op te zetten, maar dat lukte uiteindelijk niet.

Klant

De fietsenbranche is de afgelopen jaar verandert en het wordt er niet makkelijker op, aldus de ondernemer. ,,Dat is dan ook de voornaamste reden om ons op één zaak te richten.’’ Voor zijn klanten in Ermelo heeft Boonen een haal- en brengservice. ,,Dus ze kunnen gewoon klant bij ons blijven.’’