Opbrengst bestemd voor Mercy Ships Holland

ERMELO - De Kerstpostactie Ermelo gaat vrijdag 8 december weer van start. Voor het vijfde jaar op rij kunnen kerstkaarten voor heel Nederland ingeleverd worden in de postbussen. Dit jaar is de opbrengst bestemd voor Mercy Ships Holland. Deze christelijke organisatie vaart met een ziekenhuisboot naar de allerarmste landen van de wereld. Kinderen en volwassenen krijgen medische hulp en er wordt personeel opgeleid om mensen op langere termijn te kunnen behandelen.

De actie werkt volgens een inmiddels vertrouwd concept. Op verschillende punten in Ermelo zijn grote tonnen neergezet. Daar kan de kerstpost voor 70 eurocent per kaart worden ingeleverd. De kerstkaarten kunnen samen met het bedrag in één keer in de ton worden gedeponeerd. Vervolgens zorgen de vrijwilligers van de Kerstpostactie ervoor dat de post wordt bezorgd in Ermelo en ver daarbuiten. Voor nabijgelegen gemeenten als Putten, Nijkerk en Barneveld wordt met andere vrijwilligersteams samengewerkt. Post met een bestemming elders in Nederland wordt via de Gresbo verspreid.

Mercy Ships Holland

De opbrengst van de actie is bestemd voor Mercy Ships Holland. Tijdens de medewerkersavond hebben de vrijwilligers een filmpje gezien met het verhaal van Vanya. Zij woont in Afrika en is op ziekenhuisboot Africa Mercy geholpen aan haar benen. Vanya is één van de vele mensen die een medische behandeling heeft ondergaan op de boot. Naast chirurgische ingrepen worden er ook tandartsbehandelingen verricht en zijn er mogelijkheden voor palliatieve zorg. De plaatselijke bevolking krijgt training en opleiding om zo ook zelf in de toekomst medische zorg te kunnen verlenen.

Gegevens actie

De Kerstpostactie duurt van vrijdagochtend 8 december tot en met donderdagmiddag 21 december om 16:00 uur. Tijdens openingstijden kunnen kaarten ingeleverd worden bij Christelijke Boekwinkel Evita, Wajer Juwelier Hans van Sloten, Riemer en Walinga Boekverkoopers, Landwinkel Arkelandshoeve en dagelijks aan huis bij familie Schreuder (Wethouder Rikkerslaan 13). Daarnaast is het sorteercentrum in de Rehobothkerk aan de Dirk Staalweg geopend van 19:00 tot 20:30 uur in de periode 11-15 en 18-20 december en van 10:00-12:00 uur op 16 december. Voor meer informatie kan men contact opnemen met de organisatie: René Heij, 06-49287243 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..