Nieuwe horeca aan Raadhuisplein

ERMELO – Glunderend van oor tot oor staat Anne-Wil Hamstra (27) de vele bloemstukken en gasten te bekijken. Ze is trots, supertrots. Ook haar zus Nelleke (36) staat er bij te stralen. Beide dames zijn het middelpunt tijdens de opening van hun zaak Kaneel & Kruimels aan het Raadhuisplein. 

Afgelopen weken zijn de zussen heel druk geweest met het hun zaak. ,,Het was natuurlijk een juwelier en alles moest er uit,’’ vertelt Anne-Wil Hamstra. ,,Er moest een nieuwe uitgebreide keuken in, het plafond er uit, de muren strippen, de vloer, echt alles.’’ Haar zus Nelleke vult aan: ,,Er zat wel een toilet in, maar omdat wij een horecazaak zijn, moesten er natuurlijk twee toiletten gemaakt worden. Gelukkig hebben we veel hulp gekregen van vrienden, familie en natuurlijk professionals.’’ Voor de inrichting tekenden de zussen zelf, geen stylist, project- of horeca-inrichter kwam er aan te pas. Anne-Wil Hamstra gaat fulltime aan het werk in de zaak, zus Nelleke zal zich met name op de achtergrond houden, maar doet de administratie, pr en communicatie. Uiteraard heeft de uitbaatster ervaring in de horeca, maar had nog niet eerder een eigen horeca-zaak. ,,Onderscheidend? Ja, we denken wel dat we ons kunnen onderscheiden van andere zaken in Ermelo. We richten ons op een kwalitatief en goed ontbijt, lunches, soep, broodjes en salades. En, het belangrijkste: de taarten. Eigengemaakte taarten, dat is toch echt wel onze specialiteit.’’ Dat bleek ook wel uit het feit dat ze de taartenbakwedstrijd won, die eerder dit jaar werd gehouden tijdens de Duurzaamheidsmarkt.

RTL 4

,,O ja,’’ er schiet Anne-Wil Hamstra nog iets te binnen wat het melden waard is. ,,Vanmiddag was er ook een televisieploeg van RTL4, ze zijn net weg. Ze maken een nieuw programma over startende horeca-ondernemers en ze zijn ons aan het volgen. Dat doen ze al vanaf het begin dat we bezig zijn.’’ Wanneer het programma wordt uitgezonden is nog niet bekend, maar ze verwachten waarschijnlijk in februari. Eerst zal de camera hen nog een paar keer filmen. Dus, Kaneel & Kruimels vandaag op Ermelo van NU en in februari op RTL4.

Huiselijk

Kaneel & Kruimels is van dinsdag tot zaterdag en van 8.30 – 17.30 uur geopend. De zaak is niet echt groot, maar daardoor wel gezellig en knus. ,,We noemen het huiselijk,’’ lacht Anne-Wil Hamstra. En we hebben ook de terrasvergunning binnen, dus straks in het voorjaar komen en tafeltjes en stoelen voor de zaak te staan. We denken aan zo’n tien stoelen.’’ Vandaag kon iedereen de zaak komen bekijken, maar morgen gaan ze echt open. Dan hopen ze veel klanten te krijgen. De reacties van familie, vrienden, relaties en anderen zijn in ieder geval zeer positief. Dus dat zit wel goed. ,,Ik hoop dat het een succesvolle zaak wordt en dat iedereen het net zo leuk vindt als wij dat doen,’’ lacht de Ermelose ondernemer.