Na 42 jaar tijd voor zichzelf

ERMELO – Gerrie Klein, eigenaar van Plus Klein aan de Leeuwerikstraat in West, stopt eind van de maand met haar werk. Na 42 jaar is het welletjes geweest. Niet alleen haar klanten, maar ook haar medewerkers zullen haar enorm missen. 

De geboren Puttense Klein ging als Mavoscholiere in 1976 werken als winkelhulp bij Spar Super Stokhof. Hans Stokhof had op 15 augustus 1974 een nieuwe zelfbedieningszaak van 460 m2 geopend aan de Leeuwerikstraat in de nieuwe wijk West. Het was de tweede Spar Supermarkt in Ermelo. In 1988 werd de supermarkt grondig verbouwd, de naastgelegen apotheek verhuisde naar de Dokter Holtropstraat en Stokhof besloot dit gedeelte bij het pand te betrekken. Het werd een shop-in-shop voor brood, kaas en snoep. In 1999 werd de naam verandert in Super de Boer Stokhof. Gerrie Klein nam in 2000 de zaak van Stokhof over. In 2002, na de overname van het concern door Plus Retailgroep, werd de naam Plus Klein, en zo heet het nu nog steeds. Ook nadat Klein de supermarkt overnam volgden er nog een aantal verbouwingen om zo up to date te blijven.

Betrokken

De medewerkers hebben Gerrie Klein ervaren als een betrokken, lieve, geïnteresseerde werkgever, waarbij je altijd je verhaal kwijt kunt en wie altijd met je meedenkt. De medewerkers zullen in besloten kring het afscheid van de ondernemer vieren. Voor de klanten hangt er in de supermarkt een waslijn waar men berichtjes aan kunnen hangen. Ongetwijfeld zullen er nog jubileumactiviteiten worden georganiseerd en zullen er aanbiedingen voor haar trouwe klanten volgen. De zaak zal worden voortgezet door een bedrijfsleider van Plus.