Golfbaan op landgoed Ullerberg volledig in bedrijf

ERMELO - Na een pre-opening van viereneenhalve maand is golfbaan The Links Valley op landgoed Ullerberg volledig in bedrijf. Woensdag 3 oktober is het nieuwe clubhuis inclusief brasserie en golfshop in gebruik genomen.

Het restaurant op de eerste etage telt vijftig zitplaatsen en is inclusief keuken 140 m2. Op het terras is plaats voor tachtig personen. Bijzonder is het wijdse uitzicht door de glazen pui over de volle breedte. Bezoekers van het restaurant ervaren een ‘panorama view’ en datzelfde geldt voor de twee vergaderruimtes op de begane grond voor de zakelijke markt. Verder is er een golfshop, een fitting centrum waar mensen hun golfset kunnen aanmeten en twee ruime kleedkamers. ,,Je kan in het restaurant met veertig man zitten, maar ook met tien man. We hebben twee koks aangenomen en twee gastvrouwen completeren het horecateam. Er is een lunch- en dinerkaart; de keuken is tot 20.00 uur open. We willen gastvrijheid uitstralen en daar hoog op scoren. Ons doel is naast het golfpubliek ook niet golfers aan te spreken om hier lekker te komen eten en van het uitzicht te genieten,’’ zegt directeur/manager Mike Woltering (47) uit Harderwijk. Samen met partner Rianet van der Ven (53) en compagnons Wichert (52) en Anita Rozendaal (50) uit Kampen pachten zij de grond van de familie Waller, dat landgoed De Ullerberg in eigendom heeft. Woltering en Van der Ven hebben de dagelijkse leiding.

Zandgrond

Tijdens de pre-opening heeft de golfbaan in 4,5 maand zo’n 3000 bezoekers getrokken, exclusief de circa 170 clubleden van The Links Valley. ,,De reacties zijn super, mensen vinden het prachtig,’’ ervaart Woltering. De negen holes reversible (omgekeerde) golfbaan is in principe het hele jaar bespeelbaar. ,,Het voordeel van zandgrond is dat het water mooi kan weglopen en zo hebben we de baan ook aangelegd. In het najaar spelen we een paar wedstrijden waarbij mensen op 1 dag de achttien holes kunnen lopen. Opgeven hiervoor kan via de nieuwsbrief, telefoon of per mail.’’
Meer informatie: www.thelinksvalley.nl of tel. 088-3523000