Natuurvoedingsdeskundige maakt soep en taart 

ERMELO - Natuurvoedingskundige Corine Haak is gestart met een kleinschalige culinaire onderneming Taarten Soep en Zo in Ermelo. Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen producten bij dit bedrijf bestellen.

Corine Haak raakte, na vele jaren in het bankwezen gewerkt te hebben, drie jaar geleden haar baan kwijt. Dat gaf ruimte voor een belangrijke beslissing. Ze besloot van haar passie haar werk te maken en volgde een driejarige beroepsopleiding aan de Kraaybeekerhof Academie in Driebergen. Afgelopen zomer behaalde zij haar diploma en vorige maand schreef zij zich in bij de Kamer van Koophandel. Sindsdien bakt en kookt zij voor verschillende afnemers en is zij in te huren als cateraar.

Gezonde voeding

Tijdens stages deed Haak ervaring op in de Natuurwinkel in Amersfoort. ,,Ook heb ik biologische vegetarische kookervaring opgedaan onder leiding van Marc Hofmeester bij Oost Raven te Epe, een centrum dat meerdaagse bijeenkomsten lezingen en retraites voor groepen faciliteert," vertelt de startende ondernemer. ,,Ik werk nu inmiddels op oproepbasis in de keuken van Kraaybeekerhof voor o.a de à la carte lunch." Haar voorliefde voor gezonde voeding en haar talent van iedere gelegenheid een sfeervol feestje te maken komen nu goed van pas. ,,Mensen die zelf aan de slag willen, kunnen bij mij een kook- of bakworkshop volgen. De producten zijn grotendeels van biologische oorsprong en voor mensen met een voedselallergie zijn er aangepaste mogelijkheden." Zo kunnen ook mensen met een gluten- of lactosevrij dieet, of met een vegetarische/veganistische leefstijl genieten van volwaardige voeding en lekker gebak. En bedrijven die hun seminar vergezeld willen laten gaan van een smakelijke lunch kunnen deze laten verzorgen door Taarten Soep en Zo. www.taartensoepenzo.nl