De Uddelaer brouwt speciaalbieren volgens eigen recept

STAVERDEN - Donderdagmiddag mocht burgemeester André Baars op landgoed Staverden officieel bierbrouwerij De Uddelaer openen. De eigenaar is de voormalig topsporter Jacques Brinkman, hij vestigde zich dit voorjaar in het Koetshuis. Op die plek zitten nu zeven soorten bier op de tap.

,,Geen normaal bier,” legde de oud-hockeyinternational uit. ,,Hier worden speciaalbieren met veel liefde en volgens eigen recept gebrouwen.” Het is de bedoeling vooral de beleving op het landgoed te stimuleren. Staverden in optima forma. Brinkman noemt het brouwen ook topsport, maar dan in een prachtige omgeving. De burgemeester is blij dat hij deze brewpub in de stad Staverden mag openen. De gemeente Ermelo heeft wat dat betreft wel wat met bier. Het is de tweede brouwerij in Ermelo. In zijn toespraak grijpt Baars terug naar de historie van het kasteel, toen dat dienst deed als vakantieadres. ,,Uddelaer is volgens mij een mooie toevoeging voor het toerisme.” Het draagt daardoor bij aan de taak om de Veluwe op 1 te houden.

 

Tussen de gloednieuwe brouwinstallatie werden de verschillende biersoorten natuurlijk geproefd. Baars heeft de eigenaar de tip meegegeven om de achtste kraan op de tap te reserveren voor een Staverdens biertje. Jacques Brinkman nam het idee ter harte en gaat erover nadenken. www.uddelaer.nl