De Zaak van Ermelo verhuist naar Kerkdennen

ERMELO - Kringloopwinkel De Zaak van Ermelo verhuist begin volgend jaar naar Kerkdennen. De voormalige koekjesfabriek wordt omgebouwd tot winkel.

Het college heeft besloten medewerking te verlenen aan de benodigde bestemmingsplanwijziging. De locatie van Het Sluisje (de vroegere koekjesfabriek) heeft de vergunning van zware industrie. Het college is van mening dat een kringloopwinkel niet past in de reguliere winkelstraat vanwege de verkeersbewegingen voor aan- en afvoer van spullen. ,,Het is een logische uitzondering op een industrieterrein,” aldus de wethouder. De gemeenteraad heeft opdracht gegeven Kerkdennen te verkleuren. ,,Het college voert dit uit,” onderstreept burgemeester André Baars.

Noodoplossing

Twee jaar geleden verhuisde De Zaak van Ermelo naar een monumentaal pand op Veldwijk. ,,We wisten dat dit tijdelijk was,” vertelt ondernemer Ron van Bruggen. ,,Het was een noodoplossing. Daarnaast lopen we tegen het probleem aan dat we hier niet voldoende ruimte hebben.” Momenteel is er een kringloopwinkel van zo’n 1000 vierkante meter. ,,Dat wordt straks 2400 vierkante meter.” Van Bruggen is blij dat er najaren van omzwervingen eindelijk een definitieve oplossing komt. ,,De planning is dat we op 1 februari volgend jaar open gaan. Maar er moet in die tussentijd nog heel veel gebeuren.”

shop-in-shops

Nieuw is dat De Zaak straks ook ruimte gaat bieden aan ’shop-in-shops’. ,,Je moet dan denken aan bijvoorbeeld webshophouders die enkele vierkantemeters huren.” Van Bruggen deed daar ervaring mee op in Barneveld en wil dat concept nu inpassen in De Zaak van Ermelo.