Pauwer start decemberactie

ERMELO - Vanaf dit weekend kan het winkelend publiek bij zo’n veertig Ermelose ondernemers stempelen voor lokale prijzen. Deze nieuwe decemberactie, georganiseerd door de pas opgerichte vereniging Pauwer, wil tijdens de feestmaanden het lokaal kopen belonen. ,,Tot en met de Kerstmarkt op 15 december kan er gestempeld worden. Bij iedere tien euro die men besteedt bij de deelnemende winkeliers krijg je een stempel. Met vijf stempels is de kaart al vol,” legt mede-organisator Bert Onderweegs uit.

Wie door de winkelstraat loopt, ziet op veel winkels de Pauwer-sticker. Daarmee geven winkeliers aan dat ze meedoen met de actie. ,,Het is een ontzettend leuke actie,” meldt Bea Westerhoff van Crea by Bea. ,,Natuurlijk doen wij mee. We hopen dat volgend jaar alle winkels meedoen.” Ook Etos, DA en Trekpleister doen mee. ,,Het is mooi om te zien dat mensen enthousiast zijn. We zorgen dan ook, net als bij het Logospel, voor leuke prijzen die wederom van de lokale ondernemers afkomstig zijn,” weet Onderweegs. Veel modezaken doen mee en de organisatie wil daarom een fashionbon ter waarde van driehonderd euro beschikbaar stellen, in te leveren bij de deelnemende winkels. ,,Daarnaast zorgen we voor een goed gevulde mand van de drogisterijen, komt er een lingeriebon en een lunchbon,” vult Natalie Overkamp aan.

Kerstmarkt

De deelnemende winkels zijn te herkennen aan de stickers op de winkeldeuren. Bij vijf stempels is de kaart vol en na het invullen van naam- en adresgegevens wordt de kaart een lot. ,,Die loten moet men goed bewaren tot 15 december,” legt Onderweegs uit. ,,Tijdens de Kerstmarkt (tussen 11 uur en 17.30 uur) kunnen deze ingezet worden bij de gewenste prijs. Dit doen we op het Pauwenplein in Ermelo. Daar maken we een feestje met om 18.00 uur de live trekking.” Mensen kunnen dus inzetten op een prijs die men het liefst willen winnen. Dit kan door de loten in de mand te deponeren die behoort bij de prijs.

Stempeltjes

De winnaars krijgen de prijs gelijk mee naar huis. Ben je niet in de gelegenheid om erbij te zijn, dan wordt er telefonisch contact gezocht zodat de prijs alsnog bij de winnaar komt. ,,Veel stempeltjes sparen dus,” lacht Onderweegs. Pauwer bereidt zich alvast voor op de trekking. Hij wil maar wat graag met de winnaars op de foto en heeft daar zelfs een kerstshirt voor aangeschaft.