Meer bewegen in 2019  

ERMELO - Is het goede voornemen meer te gaan bewegen in 2019? Dan wil je vast het nieuwe jaar zonder hardloopblessures ingaan! Of misschien wil jij je hardlooptechniek verbeteren? Staat er een hardloopwedstrijd gepland in 2019, maar weet je niet hoe je je moet voorbereiden hierop? Start dan eerst met de hardlooptechniektrainingen van Run in Balance op donderdagavond 11 januari 2019 om 20.00 uur.

Tijdens deze trainingen worden tips en tricks aangeleerd die een efficiënter en ‘op lichte voet’ manier van hardlopen bieden. 
Er wordt puur naar de techniek van het lopen gekeken; wat gaat er verkeerd of wat kan er verkeerd gaan tijdens het lopen. Maar vooral: hoe moet het wel! Daarnaast worden de nodige krachttrainingen gedaan, om de juiste spiergroepen te trainen.

Zwaar

Hardlopen klinkt misschien heel zwaar of moeilijk, maar dat is helemaal niet zo. Run in Balance gaat je in 7 lessen helpen om op een efficiëntere en lichte manier te hardlopen. Dit doen we door per lichaamsdeel te kijken wat er nodig is om te kunnen hardlopen en welke spiergroepen heb je op welk moment in de beweging nodig. Hoe kunnen we die versterken? Ook komt loopritme/pasfrequentie voorbij tijdens de training. En op welke manier kun je je conditie nog meer verbeteren, zodat het hardlopen beter gaat. En wat denk je van ademhalingstechniek? Probeer maar eens hard te lopen en door een rietje te ademen.

Loopervaring

Je hoeft geen loopervaring te hebben om deze trainingen te kunnen volgen. Achteraf ben je in staat om op een goede manier te kunnen hardlopen en op welke manier je het beste verder kunt trainen. Verzamelpunt is bij Fysiotherapiepraktijk Ermelo (Kerkdennen 34). De trainingen vinden plaats op de Groevenbeekse Heide. Dus zorg voor warme kleding en goede verlichting. Meer informatie: Facebook.com/Runinbalance of mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Fysiotherapiepraktijk Ermelo is geschoold in het analyseren van het looppatroon en het aanleren een goede hardlooptechniek. Onder begeleiding van een ervaren master sportfysiotherapeut worden de analyses en trainingen uitgevoerd. Meer informatie of aanmelden kan via tel: 06 82 26 88 91 of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.