'Dikke' prijzen tijdens Decemberactie

ERMELO - Terwijl er druk gestempeld wordt door Ermelose ondernemers, scoort Pauwer 'dikke' prijzen voor de Decemberactie. Aanstaande zaterdag worden de winnende loten tijdens de Kerstmarkt in het centrum getrokken. Maar wat wil je dan winnen? Volle stempelkaarten worden lotnummers. Hiermee kan iedereen kiezen op welke prijs hij/ zij kans wil maken. Vijf autorijlessen van autorijschool Van Buuren, een fashionbon ter waarde van driehonderd euro, maar ook een vuurwerkpakket van Hamstra behoort tot de prijzen.

Zo’n veertig Ermelose ondernemers doen mee met de actie die dit jaar voor het eerst wordt gehouden. ,,Inmiddels zijn er bijna 15.000 stempelkaarten in omloop," vertelt organisator Bert Onderweegs. Deze nieuwe Decemberactie moet het lokaal kopen extra belonen. ,,Tot en met de Kerstmarkt op 15 december kan er gestempeld worden. Bij iedere tien euro die men besteedt bij de deelnemende winkeliers krijg je een stempel. Met vijf stempels is de kaart al vol,” aldus Onderweegs. Onder zijn arm een Playstation PS4 inclusief games. ,,We hebben diverse prijzen voor jong en oud." Wie de gok wil wagen, kan zijn loten ook inzetten op de Oudejaarsloten. ,,Wellicht valt er op dit lot wel de hoofdprijs," lacht Onderweegs.

 Kerstmarkt

De deelnemende winkels zijn te herkennen aan de stickers op de winkeldeuren. Bij vijf stempels is de kaart vol en na het invullen van naam- en adresgegevens wordt de kaart een lot. ,,Die loten moet men goed bewaren tot 15 december,” legt Onderweegs uit. ,,Tijdens de Kerstmarkt (tussen 11 uur en 17.30 uur) kunnen deze ingezet worden bij de gewenste prijs. Eén minuut gratis winkelen bij Albert Heijn bijvoorbeeld! Superleuk dat we dit samen met de ondernemers in het dorp kunnen opzetten. Zestien mooie prijzen zijn er zaterdag te verdienen." De winnaars krijgen de prijzen gelijk mee naar huis. Ben je niet in de gelegenheid om erbij te zijn, dan wordt er telefonisch contact gezocht zodat de prijs alsnog bij de winnaar komt. ,,Veel stempeltjes sparen dus,” lacht Onderweegs. Pauwer bereidt zich alvast voor op de trekking. Hij wil maar wat graag met de winnaars op de foto en heeft daar zelfs een kerstshirt voor aangeschaft.