Het Roode Koper laat kwaliteit zien op Horecava

ERMELO – Maandag begint de Horecava, de vakbeurs voor de foodbranche. Tijdens de beurs worden verschillende kook- en bakwedstrijden gehouden waar de top van Nederland aan meedoet. Jeroen van de Steeg, kok bij Het Roode Koper doet mee aan het NK Jonge Koks.

De culinaire wedstrijd voor jonge food professionals wordt georganiseerd door het Gastronomisch Gilde. Jeroen van de Steeg (21) is kok bij sterrenrestaurant Hotel Landgoed Het Roode Koper. De kok uit Wenum bij Apeldoorn heeft afgelopen jaar zich al diverse malen in de kijker gekookt met als hoogtepunt deelname aan het NK Jonge koks tot/met 25 jaar. De jonge kok studeert aan de Cas Spijkers Academie Twente. Afgelopen weken is Van de Steeg, ondanks de drukke feestdagen, druk geweest met de voorbereidingen voor de wedstrijd. ,,Ik ben vooral bezig geweest met het bedenken van bewerkelijke garnituren. De wedstrijd is gedeeltelijk black box en de rest komt van een versmarkt dus je weet nog niet precies wat je krijgt. Wel weet ik dat het driegangen moeten zijn plus amuse voor zes personen (vier voor de jury en twee voor de showtafel,’’ vertelt Van de Steeg aan Ermelo van NU.

Regio

Woensdag 9 januari mag Van de Steeg zijn kwaliteiten laten zien ‘achter de kachel’. ,,Ja, natuurlijk is het ook spannend, maar ik kijk er ook erg naar uit. Weer een mooie wedstrijd om aan mee te mogen doen!.’’ Er zijn maar acht koks geselecteerd voor dit NK, waaronder zijn regionale collega’s Damian Moes van Kasteel de Vanenburg en Nina Graver van De Echoput nemen deel aan dit NK. Afgelopen jaren deden de koks van Het Roode Koper ook aan andere wedstrijden tijdens de horecava mee.