Marcel Korving blijft Ermelose ambassadeur

ERMELO - Marcel Korving, kantoordirecteur van de Rabobank Randmeren Ermelo, heeft begin deze maand het stokje overgedragen aan zijn collega Coen Nap. Toch zal hij Ermelo niet helemaal verlaten. Als Vermogensmanager blijft hij werkzaam bij Rabobank Randmeren. ,,Een hele mooie kans!” aldus Korving, die ruim vier jaar geleden naar Ermelo kwam.

Marcel Korving herinnert zich nog goed het moment dat hij in oktober 2014 de taak van zijn voorganger Theo Frank overnam. Hij bedankte Frank voor de stevige fundering waarop hij verder mocht werken. ,,Ermelo is een prachtige locatie. Ik wil hier graag verbindingen leggen tussen de Rabobank en mensen,” zei hij destijds in zijn welkomstspeech. En Korving zei daarmee geen woord teveel. Ermelo leerde hem kennen als een mensenmens, een enorme verbinder. Hij was én blijft ambassadeur voor Ermelo. ,,Het zal voor mij dan ook moeilijk genoeg worden om jou op te volgen,” zegt Coen Nap tijdens het duo-interview. Nap, die al veertig jaar in Putten woont, werkt ruim negen jaar bij Rabobank Randmeren waarvan de laatste vier jaar als manager Bedrijven. 

Beursvloer

Korving neemt een zware portefeuille mee vol uitdagingen. En hoewel hij deel uit gaat maken van het specialistenteam dat in Utrecht gecentraliseerd is, houdt hij zijn BusinessCard van de Ermelose derde divisionist DVS’33 stevig in zijn zak. ,,Dat vind ik veel te leuk. Daar ga ik met plezier naar toe en dat is voor mij geen werk.” Overigens blijft hij ook ambassadeur van Ermelo en is hij nog altijd betrokken bij bijvoorbeeld de Beursvloer die volgende week voor de derde maal gehouden wordt. Korving en Nap onderschrijven het feit dat de Rabobank een netwerkbank is. De twee wedijveren even over de winst tijdens het Samen SterkerFonds; Ermelo in 2014, een maand na de komst van Korving, en 2016 met Ermelo Centraal. In 2018 won Putten met Gelukkig Ouder Worden. ,,Het is als bank eenvoudig om met geld te investeren,” weet Nap. ,,Maar belangrijker is dat we kennis en ons grote netwerk delen.” Korving sluit zich daarbij helemaal aan. Hij beschrijft trots hoe hij samen met ondernemer Hartger van Diest (Ermelo Centraal) de weg naar de finale van het Samen Sterkerfonds heeft bewandeld. ,,Maar op kleinere schaal doen we dat natuurlijk ook. Zo hebben we vorig jaar organisatoren van hardloopevenementen bij elkaar gebracht wat geleid heeft tot het Rabobank Randmerencircuit.” Ook kijkt hij terug naar vijf jaar Groevenbeek Klassiek, het klassieke openluchtconcert op Landgoed Groevenbeek. ,,We hebben ze vanuit het Stimuleringsfonds financieel een duwtje in de rug kunnen geven, maar we hebben ook meegedacht. Zo hebben we er afgelopen jaar een relatienetwerk aan toe kunnen voegen.”

Verandering

Er verandert veel in het bankwezen. Korving en Nap zijn trots op de Rabobank en het besluit om niet de lokale banken te sluiten, maar afscheid te nemen van het hoofdkantoor in Nijkerk. ,,Hoewel gemeenten op de Veluwe veel gemeen hebben, zijn ze ook heel verschillend. We willen de ledenraad meer invloed geven om zo in te kunnen inspelen op de lokale behoeften van klanten en leden,” legt de kersverse kantoordirecteur uit. ,,Het is inmiddels bekend dat we als bank de missie hebben om welzijn en welvaart te versterken.” Dat varieert overigens van sponsoring van clubs en evenementen tot het helpen van ondernemers om te innoveren en duurzaam te groeien, maar ook met ambassadeurs de handen uit de mouwen te steken. In die zin zal er niets veranderen door het vertrek van Marcel Korving. ,,Soms is verandering ook goed,” besluit de scheidend kantoordirecteur die dinsdagavond een afscheidsbijeenkomst heeft. ,,Nieuwe gezichten houden mensen scherp. Als nieuweling stel je vaak ook makkelijker kritische vragen.” Nap, die slechts driehonderd meter over de Ermelose grens in Putten woont, zal in die zin snel zijn draai vinden. ,,Ik kom uit een ondernemersfamilie. Doordat ik de zakelijke markt goed ken, kan ik ook waarde toevoegen aan de Ermelose ondernemers. Ik zie ernaar uit om in Ermelo mijn steentje bij te dragen."