Van der Velden: ‘Een zaak voor ons allemaal’

ERMELO - Onder enorme belangstelling is vrijdagmorgen De Zaak van Ermelo officieel op Kerkdennen geopend. ,,Dit is een zaak voor ons allemaal,” zei wethouder Leo van der Velden terwijl hij eigenaar Henk van Bruggen feliciteerde.

De Zaak van Ermelo begon zes jaar geleden op de locatie vlakbij de molen, anti-kraak in de voormalige Albert Heijn. Daarna verhuisde deze kringloopwinkel naar Veldwijk, maar daar kwam het veel vierkante meters tekort. ,,In die zes jaar hebben we tachtig mensen begeleid naar een betaalde baan en zijn er 350 mensen bij ons werkzaam geweest,” meldt Van Bruggen in zijn toespraak. Ook heeft De Zaak van Ermelo 3,5 miljoen kilo goederen ingezameld en 90% heeft een tweede leven gekregen.

Verkleuring

Wethouder Leo van der Velden mocht vanmorgen de openingshandeling verrichten. Het feit dat deze zaak op Kerkdennen is gekomen komt omdat het past bij het ingezette beleid tot verkleuring van de kleine industrieterrein. Ook voldoet de kringloopwinkel aan de criteria participatie, duurzaamheid en circulaire economie. ,,Dat zijn toevallig drie onderdelen die ik in mijn portefeuille heb,” meldt de wethouder, die geen moment heeft hoeven nadenken toen hem gevraagd werd dit initiatief te ondersteunen.

Shops-in-shop 

Met de verhuizing naar de voormalige koekjesfabriek verdubbelt de winkelruimte van De Zaak van Ermelo. En die ruimte heeft de ondernemer ook nodig. Bezoekers kunnen er terecht voor het vertrouwde aanbod van tweedehands spullen en er is een koffiepleintje dat wordt gerund door Stichting Materra. In de hal zijn een aantal shop-in-shops die ook duurzaam bezig zijn. Zo is er de verkoop van tweedehands manegespullen vanuit Stal Ermelo. Ook is er een bedrijf waar mensen hun keuken kunnen laten wrappen en Jaap de Vries Producties heeft met gebruikt hout nieuwe tafels gemaakt met een industriële look.