Koks hebben eer hoog te houden

ERMELO - Van 11 t/m 13 februari wordt de twaalfde editie van Horeca EvenTT, dé vakbeurs van het Noorden voor horeca, grootkeuken en recreatie gehouden. Onderdeel van de beurs is het EvenTTCulinair waarbij een aantal kookwedstijden worden gehouden. Twee koks en een manager van Hotel Het Roode Koper nemen daaraan deel. 

Op dinsdag 12 februari neemt leerling kok Kevin van de Poppe (19) met negen andere koks deel aan de wedstrijd Innovatieve Chef. De tien deelnemers moeten een driegangen menu voor vier personen bereiden. De jury beoordeelt het menu van de deelnemers op harmonie en presentatie, moeilijkheidsgraad, smaak en verkoopbaarheid. In totaal kunnen de koks maximaal honderd punten verdienen. Op woensdag 13 februari kookt Jeroen van de Steeg (21) de wedstrijd Half-om, waar een professionele kok met een kook-amateur als team moet samenwerken waarbij ze een à la minute driegangen menu moeten koken voor vier personen. Deze wedstrijd is een BlackBoxwedstrijd waarbij de deelnemers niet weten welke ingrediënten ze krijgen om mee te koken. Ook hierbij zijn maximaal honderd punten te verdienen en beoordeelt de jury de teams op harmonie en presentatie, originaliteit, moeilijkheidsgraad, smaak en samenwerking.

Finetunen

Van de Steeg kookt de wedstrijd samen met Niels Godschalk, hotelmanager van Het Roode Koper. Godschalk heeft al eerder deelgenomen aan deze wedstrijd: in 2015 werd hij met Dennis van den Beld derde in deze categorie. Jeroen van de Steeg uit Wenum bij Apeldoorn, heeft zich afgelopen jaar al diverse malen in de prijzen gekookt, met als hoogtepunt deelname aan het NK Jonge koks tot/met 25 jaar. De jonge kok studeert aan de Cas Spijkers Academie Twente. Over de samenwerking met Godschalk zegt Van de Steeg: ,,De samenwerking moet nog op de proef gesteld worden, maar we hebben de wedstrijd al een paar keer doorgenomen. Hij lijkt veel op de wedstrijd die ik op 9 januari in de RAI heb gekookt. De rol die Niels gaat spelen moeten we nog finetunen.’’ Vanaf deze week gaan de twee teamleden stevig aan het trainen.