'Dorp is niet bruisend genoeg'

ERMELO – Anderhalf jaar geleden opende The Stone, een winkel met bekende modemerken voor dames en heren, haar winkel in Ermelo. Na het faillissement van Hier Mode kon deze retailer het pand aan de Stationsstraat betrekken. Vandaag begon echter de opheffingsuitverkoop.

Assistent regiomanager Eline bevestigt dat The Stone Ermelo gaat stoppen. ,,Dat klopt, de opheffingsuitverkoop zit er al in. Ja, jammer, het is voor veel mensen inderdaad een verrassing.'' Ze benadrukt dat het zeker geen faillissement is, maar dat het in deze winkel in Ermelo financieel niet uit kan. ,,Het dorp is blijkbaar niet bruisend genoeg voor ons. Het is immers een prachtige winkel met een onwijs mooie collectie. Dus daar kan het niet aan liggen. Maar het is niet anders. Onze spullen gaan we nu in andere winkels stoppen, waar we die wel kunnen verkopen.'' Waar dat zal zijn is haar nog niet duidelijk. De winkelmedewerkers worden overigens zeker niet ontslagen, ze krijgen een baan in een andere winkel. Overigens heeft The Stone regionaal alleen in Amersfoort nog twee winkels.

Stad en dorp

The Stone opende ruim 20 jaar de eerste winkel in Delft. Hierna volgden er al snel meer. Inmiddels is deze winkelketen uitgegroeid tot dé multibrand retailer van Nederland met 65 eigen winkels verspreid over West- en Midden-Nederland en een webshop. The Stone brengt een breed merkaanbod in met name kleinere steden en dorpen. Echter, in Ermelo bleek de winkel niet levensvatbaar. The Stone zal over enkele weken definitief haar deuren in Ermelo sluiten.