HApp je 'm al?

ERMELO – Zaterdag lanceerden Gert Hofsink en Natalie Overkamp op het terras van Brasserie De Volksmond de nieuwe Ermelo van NU APP. Dit gebeurde tijdens het live infotainmentprogramma ErmeloDraaitDoor.

Na het aftellen en het uitrollen van een poster werden de Appbouwers Michiel Haagen en Stoffel Verploeg door beide ondernemers bedankt voor hun prachtige product en de prettige samenwerking. Daarna werd, om de App te testen, het eerste boeket bloemen besteld. Nog geen vijf minuten later kwam Adriaan Raveling van de Struukakkers voorrijden met een schitterend boeket. ,,Vanaf nu zijn bloemen, chocolade en wijn te bestellen met één druk op de knop,” vertelt Hofsink enthousiast. De ondernemers willen met deze extra functie in de App vooral ‘koop-lokaal’ promoten. ,,Het zal dan ook op korte termijn uitgebreid worden met meerdere producten van lokale ondernemers.”

Voice Kids

Het was een feestelijk programma met optredens van VoiceKids winnares Iris Verhoek en De Platenspelers. Ook Arjon van den Tillaart, DJ Arjon zorgde voor muzikale ondersteuning. Daarnaast was de microfoon voor Ermelose ondernemers zoals Mark Schimmel van Krak chocolade die het publiek verraste met een chocoladeproeverij van eerlijke, ambachtelijke ‘bean to bar’-chocolade. Tegelijkertijd fietste Peter van der Kemp om geld in te zamelen voor Join4Energy. Volgende maand zal hij de Mont Ventoux beklimmen en daarvoor wil hij zoveel mogelijk sponsorgeld bij elkaar schrapen. Een aantal mensen uit het publiek klom op de fiets om een stukje mee te fietsen en daarbij ook geld te doneren.

Rode loper

Vanwege de lancering van de App was de rode loper uitgerold voor Skar Media, de makers van het promotiefilmpje van de App. ,,We hadden jullie een rode loper-momentje beloofd omdat we ontzettend trots zijn op het eindresultaat,” vertelt Natalie Overkamp. Samen met hoofdrolspeelster Bibi van Ark werd er geproost. ,,We vonden het ook ontzettend leuk om te doen,” aldus het drietal. De App is voor iOs en Android te downloaden in de Appstore. Www.ermelo.app