Certo Advies analyseert risico's op de werkvloer

ERMELO – Ervaren verzekeraar Henk Luitjes is zijn eigen onderneming gestart. Het bedrijf Certo Advies analyseert samen met ondernemers de risico’s op de werkvloer.

Luitjes heeft decennia lang, met veel passie, als verzekeraar gewerkt bij banken. ,,Daardoor heb ik veel ervaring en kan ik goed inkopen,” vertelt hij. ,,Ondanks dat Certo Advies een kleine organisatie is, hebben we dus inkoopkracht.” Luitjes wil juist door de kleinschaligheid het verschil maken. ,,Mijn kracht is door te prikken tijdens een inventarisatie.”

Risico's

Binnen organisaties zijn alle activiteiten en processen met elkaar verbonden. ,,Een risico op een plek in deze keten, kan van invloed zijn op de gehele keten,” aldus de Ermelose verzekeraar. Dit kan grote gevolgen hebben voor bedrijfsresultaten. Natuurlijk weet Luitjes dat risico’s horen bij het ondernemerschap. ,,Maar het moet wel beheersbaar blijven. Na een inventarisatie kan ik de vinger op de gevoelige plek leggen. Daarna kunnen we kijken of dit is op te lossen met preventieve- of organisatorische maatregelen of door bijvoorbeeld het afsluiten van verzekeringen.”

Betrokkenheid

 

Tweeëntwintig jaar geleden is Henk Luitjes verhuisd naar Ermelo en hij is niet van plan dit dorp te verlaten. ,,We hebben het hier enorm naar ons zin.” Voor zijn werk woont de verzekeraar centraal, want hoewel hij lokaal betrokken is, werkt hij in een grote cirkel om Ermelo heen. ,,Ook qua bedrijfsgrootte is juist de variatie belangrijk en inspirerend.” Luitjes heeft dan ook grotere organisaties in zijn portefeuille, maar ook zzp-ers. Trots is hij op het feit dat hij ook dure auto’s kan verzekeren. ,,Daar zijn mensen enorm zuinig op, maar verzekeren is vaak heel moeilijk. Daar kan ik mee helpen.”

Digitale kluis

Hij heeft de expertise van het werken bij grote organisaties gecombineerd met het persoonlijke en kleinschalige. ,,Ik ben altijd bereikbaar wanneer het nodig is.” Luitjes werkt daar waar nodig samen met andere organisaties. En documenten worden opgeslagen in een digitale kluis. ,,Op die manier zijn straks alle polissen en papieren automatisch terug te vinden op één digitale plek.” Meer weten over wat Risicomanagement voor bedrijven inhoudt? Www.certoadvies.nl