Zwembad op de Paalberg nieuwe locatie

ERMELO - Zwemschool Aquanoa verhuist naar het zwembad op camping de Paalberg. Vanaf 1 september is dit het nieuwe onderkomen van Jimmy en Aline Middel, eigenaren van de zwemschool. ,,Een nieuwe omgeving brengt altijd nieuwe energie met zich mee," aldus de ondernemers.

De particuliere zwemschool maakt nu nog gebruik van het zwembad bij s Heeren Loo, maar dit vijftig jaar oude zwembad wordt de komende tijd verbouwd tot een kleinere variant. ,,Te klein voor ons," aldus Jimmy Middel. ,,Daarom hebben we contact gezocht met de Paalberg met de vraag om gebruik te mogen maken van hun zwembad."

Moderner en aangenamer

Voor de 200 kinderen die nu zwemles krijgen bij Aquanoa verandert er door de verhuizing niet veel. ,,Het water in het nieuwe zwembad is er net zo warm als in het huidige zwembad," grapt Middel. ,,Maar de faciliteiten bij de Paalberg zijn een stuk moderner en de temperatuur in het zwembad is met name voor ouders, die de hele les mogen kijken, een stuk aangenamer."

Kleinschaligheid

De zwemschool is populair onder ouders van Harderwijk, Ermelo en Putten. Mede omdat kinderen vaak direct geplaatst kunnen worden en vanwege het persoonlijke contact tussen ouders, kinderen en de medewerkers van Aquanoa. Middel: ,,Onze groepen bestaan uit maximaal 8 kinderen. Daarom is er veel aandacht voor ieder kind. Sinds de oprichting in 2013 zijn er dan ook al meer dan 500 zwemdiploma's uitgereikt. Dat komt mede door deze persoonlijke aandacht en de kleinschaligheid."

Aquafun

Naast reguliere zwemlessen komt Aquanoa ook met een nieuw concept: Aquafun, bedoelt voor kinderen die na het behalen van hun zwemdiploma B en/of C kennis willen maken met zwemsporten, zoals bijvoorbeeld waterpolo, snorkelen of wedstrijdzwemmen. Elke les staat in het teken van een andere activiteit.

Aquanoa is een particuliere zwemschool in Ermelo. Kinderen kunnen er hun zwemdiploma A, B en C halen. Het team bestaat uit 8 medewerkers die vol enthousiasme kinderen leren zwemmen. Ieder kind op zijn of haar eigen niveau. Aquanoa is een van de 600 Nederlandse zwemscholen die is aangesloten bij de Nationale Raad Zwemveiligheid (NRZ).

De reguliere zwemlessen worden gegeven van maandag t/m vrijdag ('s middag). Aquafun zal plaatsvinden in de vroege avond (dagen zijn afhankelijk van de vraag). www.zwemschoolaquanoa.nl