Feest in het centrum van Ermelo

ERMELO - De ondernemers van winkelcentrum De Enk en rond het Pauwenplein hebben zin in een feestje. Daarom organiseren ze op zaterdag 20 juli Gein op het Plein. Het is een nieuw, zomers evenement. ,,Goede kans dat het een blijvertje wordt,” zeggen de winkeliers enthousiast. Ze hopen dan ook dat veel mensen erbij zullen zijn.

Op dit zomerse feestje kan iedereen surfen zonder een nat pak te halen. Er komt namelijk een echte surf simulator. En dan komt de vraag: Wie blijft het langst op het surfboard staan? Geert Bodewes van Geert’s Eyefashion laat alvast even zien hoe het moet. Zijn collega’s ontwijken de golven en werpen hun feesthoed in de lucht. ,,Tijdens Gein op het Plein is er van alles te proeven en te doen,” vult horecaman Ruurd Post aan Zo zijn er wat proeverijtjes bij de verschillende winkels. Ook zijn er activiteiten als spijkerbroek hangen en stok vangen. ,,Natuurlijk hoort er ook muziek bij een feestje,” vertelt Erik Wegerif. Hiervoor wordt het Hound Dog Duo ingezet. Ze spelen akoestische, swingende, vrolijke covers. Ook staat BB and the Clubmasters op het programma. Voor de allerkleinsten komt Pauwer langs. De Ermelose mascotte maakt graag tijd vrij om met kinderen op de foto te gaan.

Gein op het Plein begint om 11.00 uur en duurt tot 17.00 uur. Het is een samenwerking van de winkeliers van ’t Hart van Ermelo, Brasserie De Volksmond en Het Wapen van Ermelo.