IJsbaan Ermelo gaat er  zeker komen

ERMELO – De Jonge Ondernemers Ermelo hebben vandaag in Den Haag besloten zich te verbinden aan de Ermelose IJsbaan. Stichting IJs in Ermelo is afgelopen voorjaar opgericht en in het bestuur zitten ook enkele jonge ondernemers.

Vandaag gingen de jonge Ermelose ondernemers tijdens hun jaarlijkse dagje-uit richting Den Haag. Niet om de politiek in te gaan, maar wel om onder andere de Tweede Kamer te bezichtigen. Ze werden ontvangen door de VVD-Kamerleden Martin Wörsdörfer en Helma Lodders in de fractiekamer van de VVD. Hier werd hen informatie gegeven over de werkzaamheden in de Kamer en konden de ondernemers vragen stellen aan de MKB-woordvoerder Wörsdörfer. Daarna kregen ze nog een kijkje voor en achter de schermen in het ‘home’ van de Staten-Generaal. Uiteraard ging de groep langs bij de nieuwe brasserie The Beachroom van Ermeloërs Jan Dooijewaard en Robert Jonker in Scheveningen. Zo’n dagje uit is een goede dag om te netwerken, maar ook om elkaar eens anders te leren kennen.

Bardienst

Voorzitter Jan Kamphorst van de JOE bood het stichtingsbestuur een cheque van € 750,00 aan, en meldde direct dat er ook in ‘natura’ hand- en spandiensten zouden worden verricht. ‘Het leukste avontuur in de winter’, zoals de organisatoren van de IJsbaan hun evenement aankondigen, kan natuurlijk veel handjes gebruiken. Het bestuur van de JOE beloofde twee dagen bardienst te gaan draaien, maar ook de andere JOE-leden zullen zich gaan inzetten.

Begroting

Stief van Panhuis en Marco van Dijk, bestuursleden van stichting IJs in Ermelo, namen de cheque in ontvangst. ,,We willen er samen een mooi feestje voor heel Ermelo van maken.'' Het bestuur heeft de afgelopen maanden volop aan de weg getimmerd. De begroting is al zo goed als rond en dat geldt ook voor de vergunningen. Maar, dat wil niet zeggen dat het bestuur achterover kan leunen. Er moet namelijk ook nog heel veel worden geregeld om een multifunctioneel activiteitenprogramma te organiseren. ‘Want als je het doet, moet je het goed doen. Je kan maar één keer beginnen’, aldus het bestuur.