Vader en zoon willen klanten ontzorgen  

ERMELO - Terwijl veel bouwvakkers gaan genieten van de bouwvakvakantie zijn Philip en Andries Posthouwer gestart met PTI. hun nieuwe installatiebedrijf. Vader en zoon hebben jarenlange ervaring opgedaan bij Blankespoor Technische Installaties. Het jonge bedrijf wil vooral de klanten ontzorgen en ziet nu de kans om als familiebedrijf van start te gaan.

De mannen hebben vooral service hoog in het vaandel staan. Ze richten zich dan ook een klein beetje op de utiliteitsbouw, maar vooral op de particuliere markt. ,,Ik heb bij het Puttense installatiebedrijf veel geleerd,” vertelt Philip Posthouwer. Daar werkte ik ook al samen met mijn vader. Toch heb ik altijd al de ambitie gehad om een eigen bedrijf te starten.” Nu is de tijd rijp. De bouwsector komt om in het werk en Nederland heeft nog nooit zoveel ondernemers in de bouw gehad als nu. Dat tonen de cijfers van het CBS aan. PTI. kan nu dan ook gelijk vol aan de bak. ,,We hebben er enorm veel zin in,” aldus Andries Posthouwer. ,,Ik werk al heel lang in deze sector, maar er is veel veranderd.” Vooral dat alles veel gehaaster gaat, vindt Posthouwer sr. lastig. ,,Vroeger had je echt tijd om mensen op te leiden. Je kon ze de kneepjes van het vak leren. Nu is alleen het geld leidend. Daar hou ik niet zo van.” Dat willen vader en zoon anders doen. Ze willen mensen graag het juiste advies geven en meedenken met de klanten. ,,De diensten die we zelf niet kunnen leveren vullen we aan met de vakmensen in ons netwerk. Zo heeft de klant maar een aanspreekpunt en kunnen we daarin de mensen ontzorgen.” Samenwerken is hierbij het sleutelwoord.

'Daag ons uit'

De mannen verzorgen de plaatsing van nieuwe installaties, maar ook het onderhouden van bestaande installaties. ,,Niet voor niets staat er op onze bus ‘Alles is mogelijk’,” vertelt Philip. ,,Daag ons uit!” Voor loodgieterswerk, verwarming, maar ook toepassingen op het gebied van duurzaamheid kan men terecht bij PTI. De mannen volgen trainingen en blijven qua kennis up-to-date. ,,We gaan rustig ons bedrijf opbouwen met de ambitie om langzaam te groeien. We willen graag een leerwerk bedrijf worden,” zo vertelt Posthouwer jr. ,,Het is fijn om jonge mensen in je bedrijf te hebben,” vult Andries Posthouwer aan. Beiden willen graag de nieuwe generatie enthousiast maken voor het vak. Want daar heeft deze sector wel behoefte aan.