Uniek bierfestival

ERMELO - Elk jaar in het eerste weekend van augustus (vrijdag & zaterdag) vindt het Burg Bieren Bierfeest in Ermelo plaats. Een uniek festival om zijn vele aanwezige Nederlandse brouwerijen. Het eerste Burg Bieren bierfeest werd al in 1995 georganiseerd, toen nog kleinschalig. Inmiddels is het uitgegroeid tot een zeer populair en sfeervol tweedaags bierfeest. Uit het hele land komen bierliefhebbers om te genieten van alle mooie Nederlandse bieren en er een gezellige dag van te maken.

Op vrijdag 2 augustus komen er zo’n 18 Nederlandse brouwerijen naar Ermelo met hun eigen speciaalbieren. En als aanvulling komen er een aantal restaurants uit de regio die heerlijke hapjes bereiden. Een grote bier & spijs proeverij van 15.00 uur tot 22.00 uur.  Op zaterdag is het festival twee maal zo groot. Er zijn dan meer dan dertig Nederlandse brouwerijen aanwezig met bij elkaar meer dan 200 speciaalbieren om te proeven. Ook is er aan de inwendige mens gedacht. Zo is er op de zaterdag altijd een varken aan ‘t spit, deze wordt eind van de middag aangesneden. Er is ook verse paling verkrijgbaar, deze wordt vers gerookt. De live muziek wordt verzorgt door entertainer Bob. Bij slecht weer wordt het festival geheel overdekt.

BOB

,,Om de bieren te nuttigen tijdens ons bierfeest hoeft men enkel een festivalglas aan te schaffen direct bij binnenkomst. Dit festivalglas incl. 2 consumptiemunten kost € 10,-," vertelt bierbrouwer Jan van Wilgenburg. ,,Dit festivalglas is de entree tot het Bierfeest en blijft eigendom van de bezoekers." Met consumptie munten kan men deze dan laten vol tappen bij elke gewenste brouwerij. Wie geen bier lust of de BOB is, kan gratis naar binnen. Het bierfeest duurt van 12.00 tot 20.00 uur.

Succes

Tevens is de Burgbieren bierwinkel met meer dan 2500 soorten speciaalbier de gehele dag geopend zodat de gedronken bieren in de winkel gekocht kunnen worden om er thuis nog even lekker van na te genieten. Afgelopen jaren was het Burg Bieren Bierfeest een groot succes, wat niet verwonderlijk is met zoveel leven in de brouwerij. Voor meer informatie: Burg Bieren, 0341-564934 of www.burgbieren.nl