Stiho neemt Bouwcenter Filippo over

ERMELO - De Stiho Groep neemt branchegenoot Bouwcenter Filippo over. Gezamenlijk omvat dit zo'n veertig vestigingen waar bijna 900 mensen werkzaam zijn.

De overdracht behelst zes bouwmaterialengroothandels in Ermelo, Amersfoort, Nijkerk, Barneveld, Veenendaal en Deventer, als ook vier showrooms voor keukens, badkamers en tegels in Ermelo, Amersfoort, Deventer en Nijmegen.  Bouwcenter Filippo werd opgericht in 1921. Van kleine onderneming in greswaren, kleiwaren en baksteen groeide het familiebedrijf uit tot een holding met daarbinnen verschillende groothandelsbedrijven die samen alles bieden als het om bouw en afbouw gaat. Naast de bouwmaterialengroothandel is Filippo actief op de doe-het-zelfmarkt met zes Gamma bouwmarkten en een Karwei bouwmarkt. Allemaal rondom de Veluwe.

Medewerkers

De oprichtersfamilie Filippo brengt met deze stap haar vestigingen en de ca. 120 medewerkers onder bij de Stiho Groep. Dit bedrijf, met het hoofdkantoor in Nieuwegein heeft 775 medewerkers en behoort tot de grotere leveranciers van bouwmaterialen in Nederland. De aandelenoverdracht is gepland in het najaar, na het verkrijgen van alle benodigde goedkeuringen.