Startende ondernemers Winkelier van het Jaar

ERMELO - Buiten- en Binnengoed is uitgeroepen tot Winkelier van het jaar in de gemeente Ermelo in de rubriek woon-kadowinkel. Eigenaren Chloë en Charlotte Witmer kregen vrijdag de oorkonde uit handen van Ronnie Regeling manager van VVV Ermelo.

Mensen hebben massaal op de bijzondere winkel in Telgt, het buitengebied van Ermelo, gestemd. De winkel is sinds een aantal maanden in handen van Chloë (18), een jonge, startende ondernemer en haar moeder Charlotte Witmer. ,,Wij zetten deze winkel en schenkerij voort in dezelfde stijl als onze voorgangers Leyla en Margreeth," vertelt Cloë enthousiast. ,,Iedereen vond het zo jammer dat de zaak dicht ging, maar wij hebben hem weer geopend.” De nieuwe eigenaren krijgen dan ook nog dagelijks mensen die vertellen blij te zijn dat de woon-kadowinkel is gebleven in het monumentale pand. ,,En dat is wat we doen, iedereen blij maken met mooie geschenken, bloemen, vintage, heerlijke high teas, boerenlunches, lekker terras. We zijn geen standaard winkel, dat is juist zo leuk, we hebben echt aparte dingen. Daarom hebben ook nu al zoveel mensen op ons gestemd en daar zijn we super blij mee!” aldus de jonge ondernemer.

 

Aanwinst

Buiten- en Binnengoed is een aanwinst in Telgt, gelegen aan de Klompenroute en diverse fietsroutes. ,,We vinden Telgt en Ermelo geweldig mooi en promoten dat graag,” vertelt Charlotte Witmer. ,,Daarom werken we niet alleen graag samen met ondernemers in onze naaste omgeving. We leggen ook verbindingen met lokale ondernemers uit het dorp. Als je elkaars producten promoot, laten we samen zien hoe mooi Ermelo is en wat een mooie producten verkrijgbaar zijn." Regeling vult aan:,,Ermelo is natuurlijk een prachtige plek op de Veluwe met mooie bezienswaardigheden. Een bezoek aan Binnen- en Buitengoed past perfect bij 'Ermelo Buitenleven', de naam waaronder de VVV Ermelo promoot. Dat Cloë en Charlotte hun kadowinkel gelijk al weer op de kaart hebben gezet, is natuurlijk heel erg leuk. Ermelo is weer een mooie aanwinst rijker.”

Aanpak

Om zoveel mogelijk stemmen te krijgen, hebben de ondernemers een Facebook actie georganiseerd. 63 mensen stemden via Reclamefolder.nl op Buiten- en Binnengoed. Ze gaven de winkel gemiddeld een dikke negen. Daarmee maakten ze ook kans op een high tea voor vier personen. Cloë:,,De gelukkige winnares heeft haar cadeau ook in ontvangst mogen nemen." Buiten- en Binnengoed is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur en op afspraak ook op andere dagen.