Eet en beweeg beter

ERMELO - In september start in Ermelo het leefstijlprogramma ProMuscle, speciaal voor 65+’ers. Met krachttraining en voedingsadvies op maat worden de deelnemers sterker, ze gaan beter bewegen en worden fitter. ,,Wij zijn er trots op, dat we dit programma wat is ontwikkeld door Wageningen University & Research, samen kunnen aanbieden,’’ zeggen van fysiotherapeut Rick Dekker van fysiotherapiepraktijk Hokkeling en Huibers en Henka Spriensma, diëtiste.

Opstaan uit een stoel, een eindje wandelen en traplopen. Hoe ouder mensen worden, des te meer moeite kosten deze gewone dagelijkse bezigheden. Wordt bewegen lastiger, dan blijven de ouderen meer thuis. Het gevolg is dat zich steeds minder fit voelen. ,,Met ProMuscle leren de deelnemers dat het ook anders kan. Zodra ze meer gaan bewegen en meer eiwitrijke producten gaan eten, worden ze sterker en voelen ze zich fitter. Het werkt echt. Mensen van 65 tot zelfs 93 jaar hebben het programma getest en waren enthousiast.” vertelt Rick Dekker.

Start ProMuscle

Het leefstijlprogramma duurt twaalf weken en bestaat uit twee onderdelen: sporten en voedingsadvies. ,,Bij het sporten doen we met name krachttraining om sterke beenspieren te krijgen, dat helpt om steviger te staan en beter te kunnen (trap)lopen. We sporten in kleine groepen van zes tot acht mensen, dat is gezellig en iedereen krijgt persoonlijke begeleiding.’’ Daarnaast krijgt iedere deelnemer een individueel voedingsadvies van diëtiste Spriensma, waarbij vooral op de dagelijkse eiwitinname wordt gelet. ,,De combinatie van krachttraining en goede voeding maakt iedereen sterker, ‘’aldus Henka Spriensma. Ook de reacties van eerdere deelnemers spreken boekdelen. ‘Ik wist dat je je fitter gaat voelen als je meer beweegt, maar ik had niet gedacht dat ik me zó fit zou gaan voelen, aldus een van hen.

Ínformatie

ProMuscle start in week 38, de intakes zullen plaatsvinden in de week ervoor: van 9-13 september. Mensen die belangstelling hebben om mee te doen, kunnen meer informatie vragen bij fysiotherapiepraktijk Hokkeling en Huibers, tel.0341-563777.